Csirkés gombaleves

Hozzávalók

6
főre
+

A leveshez

30 ml olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek paprikakrém
250 g csirkemell
2 tk sűrített paradicsom
1 db répa
1 db fehérrépa
300 g csiperkegomba
0.25 tk bors
1 tk szárított kakukkfű
1 ek pirospaprika

A habaráshoz

3 ek tejföl (kb. 80 g)
1 ek liszt

A tálaláshoz

1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkés gombaleves

Ha egy magyaros, tartalmas, húsos levesre vágysz, amire nem kell órákat várni, hogy elkészüljön, és a gombát is csíped, akkor ezt a csirkés gombalevest feltétlenül készítsd el.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A leveshez

30 ml olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek paprikakrém
250 g csirkemell
2 tk sűrített paradicsom
1 db répa
1 db fehérrépa
300 g csiperkegomba
0.25 tk bors
1 tk szárított kakukkfű
1 ek pirospaprika

A habaráshoz

3 ek tejföl (kb. 80 g)
1 ek liszt

A tálaláshoz

1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkés gombaleves első lépéseként olajat hevítünk egy lábasban, majd lepirítjuk benne az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük kb. 150 ml vízzel, majd beletesszük a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot is. Nagy lángon főzzük, hogy a hagyma minél pépesebbre főjön. Addig főzzük, míg szinte az összes vizet elfővi az alapunk. Ekkor újra felöntjük egy kevés vízzel, ismét elfőzzük a levét, majd hozzáadjuk a felkockázott (kb. 2 x 2 cm-es) csirkehúst, és 1-2 perc alatt lepirítjuk. 

Mikor kissé lepirult a hús, hozzáadjuk a felkarikázott répát és fehérrépát, majd további 1 perc pirítás után a felszeletelt gombát is. 

Felöntjük kb. 1,8 l vízzel. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a tetejére szórjuk a pirospaprikát. Ne keverjük el, hagyjuk, hogy a paprika kioldódjon a zsírban.

Lassú tűzön főzzük kb. 20 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.

Egy keverőtálba tesszük a tejfölt és a lisztet, és egy habverővel elkeverjük, majd hozzákanalazunk 2 evőkanálnyit a levesből. Csomómentesre keverjük a habarást, és lassan a leveshez csorgatjuk. Egyet még forralunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről.

Tálalásnál tányérba szedjük a levest, és megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel. 

csirkés gombaleves
Csirkés gombaleves

Ha tetszett a csirkés gombaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Csirkés-pesztós minestrone

Klasszikus gombaleves galuskával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?