Hirdetés
Bespájzolva

Klasszikus gombaleves galuskával

Hozzávalók

4
személyre
+
600 g gomba
1 fej vöröshagyma
200 g sárgarépa
100 g fehérrépa
2 ek olaj
2 ek tejföl
1 csapott tk keményítő
1 tk pirospaprika
1 csipet szárított zsálya (elhagyható)
1 db babérlevél (elhagyható)

a galuskához

1 db tojás
liszt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Klasszikus gombaleves galuskával

A gombalevest újabban leginkább krémlevesként szeretik készíteni az emberek, de mi most mutatunk egy jól bevált, klasszikus változatot! És az a jó hírünk van, hogy ez egy olyan leves, ami nemcsak klasszikus, hanem megúszós is, szóval ha most rögtön nekiálltok, nem sokára már lapátolhatjátok is befele! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
30
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
600 g gomba
1 fej vöröshagyma
200 g sárgarépa
100 g fehérrépa
2 ek olaj
2 ek tejföl
1 csapott tk keményítő
1 tk pirospaprika
1 csipet szárított zsálya (elhagyható)
1 db babérlevél (elhagyható)

a galuskához

1 db tojás
liszt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Fotó: Puskás Nóri

Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, és alacsony lángon 10 percig dinszteljük. Közben a gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldségekhez, és újabb 3 percig pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel és alacsony lángon főzni kezdjük a levest. Forrástól számított 15 perc után a tejfölt és a keményítőt alaposan összekeverjük. Hozzámerünk 4-5 evőkanálnyi levet, kikeverjük, és visszaöntjük a levesbe. A tojást kikeverjük egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy laza galuska állagot kapjunk és  beleszaggatjuk a levesbe, további 3-4 percig főzzük. Végül durvára vágott petrezselymet szórunk a levesbe, levesszük a tűzről, és pár perc pihentetés után tálaljuk is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások