A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g burgonya
- 500 g karalábé
- 1 l zöldségalaplé
- 2 db babérlevél
- só, bors
- ½ mk füstölt pirospaprika
- 1 csipet chilipehely
A tálaláshoz
- 4 ek tökmagolaj
- 4 ek pirított szeletelt mandula
- 0.25 csokor friss petrezselyemzöld
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g burgonya
- 500 g karalábé
- 1 l zöldségalaplé
- 2 db babérlevél
- só, bors
- ½ mk füstölt pirospaprika
- 1 csipet chilipehely
A tálaláshoz
- 4 ek tökmagolaj
- 4 ek pirított szeletelt mandula
- 0.25 csokor friss petrezselyemzöld
Az egyszerű karalábéleves elkészítése tényleg gyerekjáték. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a kockákra vágott hagymát. Aranybarnára pirítjuk, majd mehet rá az átnyomott fokhagyma, a megpucolt és kockákra vágott burgonya és karalábé. Pár percig pirítjuk a zöldségeket is, ezután ráöntjük az alaplevet és beletesszük a babérlevelet. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Kivesszük a babérlevelet, az egészet egy turmixkehelybe öntjük és krémesre pürésítjük, de használhatunk akár botmixert is. Sóval, borssal, füstölt pirospaprikával és ízlés szerint chilipehellyel ízesítjük. Kevés tökmagolajjal meglocsolva, pirított szeletelt mandulával és friss petrezselyemmel tálaljuk.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Főzési idő: 20 perc
- Összesen: 25 perc
Ha tetszett az egyszerű karalábéleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!