Hozzávalók
- 170 g parasztkolbász
- 1 fej hagyma
- 1 tk liszt
- 70 g sűrített paradicsom
- 2 konzerv fehér bab (800 g)
- 2 ek fehérborecet
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 1 szál sárgarépa
- 1 db burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g tejföl
Hozzávalók
- 170 g parasztkolbász
- 1 fej hagyma
- 1 tk liszt
- 70 g sűrített paradicsom
- 2 konzerv fehér bab (800 g)
- 2 ek fehérborecet
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 1 szál sárgarépa
- 1 db burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g tejföl
A kolbászt felkockázzuk, és egy lábasban kipirítjuk belőle a zsírt, majd félretesszük.
A hagymát felaprítjuk, lepirítjuk a kolbászzsíron, majd beleszórjuk a lisztet, belerakjuk a sűrített paradicsomot is, és kicsit lekapatjuk. Rátesszük az egyik lecsöpögtetett fehérbabkonzervet, felöntjük az ecettel és kb. 200 ml vízzel, kétszer visszaforraljuk, majd egy burgonyatörővel vagy botmixerrel összezúzzuk az alapot. Fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet, a felkockázott répát és burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a másik lecsöpögtetett babkonzervet is. Egyet rottyantunk rajta, majd petrezselyemmel, a kolbászkockákkal és tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a expressz kolbászos bableves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!