Expressz kolbászos bableves

Hozzávalók

4
főre
+
170 g parasztkolbász
1 fej hagyma
1 tk liszt
70 g sűrített paradicsom
2 konzerv fehér bab (800 g)
2 ek fehérborecet
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk őrölt kömény
2 db babérlevél
1 szál sárgarépa
1 db burgonya
1 csokor petrezselyem
100 g tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Expressz kolbászos bableves

Egy lélekmelengető bableves mindig jól tud esni, és akkor sem kell megijedni, ha nincs erre 2-3 órátok. Néha a konzerv megmentheti az estét.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
170 g parasztkolbász
1 fej hagyma
1 tk liszt
70 g sűrített paradicsom
2 konzerv fehér bab (800 g)
2 ek fehérborecet
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk őrölt kömény
2 db babérlevél
1 szál sárgarépa
1 db burgonya
1 csokor petrezselyem
100 g tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kolbászt felkockázzuk, és egy lábasban kipirítjuk belőle a zsírt, majd félretesszük.

A hagymát felaprítjuk, lepirítjuk a kolbászzsíron, majd beleszórjuk a lisztet, belerakjuk a sűrített paradicsomot is, és kicsit lekapatjuk. Rátesszük az egyik lecsöpögtetett fehérbabkonzervet, felöntjük az ecettel és kb. 200 ml vízzel, kétszer visszaforraljuk, majd egy burgonyatörővel vagy botmixerrel összezúzzuk az alapot. Fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet, a felkockázott répát és burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a másik lecsöpögtetett babkonzervet is. Egyet rottyantunk rajta, majd petrezselyemmel, a kolbászkockákkal és tejföllel tálaljuk.

kolbászos bableves expressz
Expressz kolbászos bableves

Ha tetszett a expressz kolbászos bableves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások