Hozzávalók
- 140 g cukor
- 1 db alma
- 2 db körte
- 1 tk őrölt fahéj
- 40 g vaníliás pudingpor
- 200 ml víz
- 1 l tej
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
- 140 g cukor
- 1 db alma
- 2 db körte
- 1 tk őrölt fahéj
- 40 g vaníliás pudingpor
- 200 ml víz
- 1 l tej
- ½ db citrom leve
A pudingos gyümölcsleves főzéséhez először a cukrot egy nagyobb fazékba rakjuk, és megkaramellizáljuk. Az almát és a körtéket meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat, és kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd az egészet a karamellre dobjuk, rászórjuk a fahéjat, és kevergetve 2-3 percet pároljuk.
Közben a pudingport csomómentesre keverjük a vízzel, felöntjük a tejjel, és az egészet a párolódó gyümölcsökre öntjük. Belefacsarjuk a citrom levét, és addig kevergetjük, amíg felforr, ekkorra szépen be is sűrűsödik, és selymes, krémleves állaga lesz. Melegen és hidegen is egyaránt finom!
elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a pudingos gyümölcsleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!