Gesztenyés isler

Hozzávalók

7 - 8
darabhoz
+
1 csomag linzertészta (300 g)
150 g gesztenyemassza
2 tk rumaroma
2 tk porcukor
3 ek mascarpone
120 g étcsokoládé
1 ek olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés isler

Az islert mindenki ismeri, de azt talán néhányan nem tudtátok, hogy bolti linzertésztából is tökéletesen el lehet készíteni. Néhány összetevő, és máris a tél megszokott ízeit habzsolhatjátok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

7 - 8
darabhoz
+
1 csomag linzertészta (300 g)
150 g gesztenyemassza
2 tk rumaroma
2 tk porcukor
3 ek mascarpone
120 g étcsokoládé
1 ek olaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztát, miután kivettük a hűtőből, negyedórát melegedni hagyjuk, mert hidegen merev és törékeny. Amikor már felpuhult, kihajtogatjuk, és tetszőleges méretű köröket szúrunk ki belőle. Ez nálunk 6 cm átmérőjű volt, így jött ki a végén a 7 db isler. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 175 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Közben a töltelékhez a gesztenyemasszát összekeverjük a rumaromával és a porcukorral, majd fellazítjuk a mascarponéval – így kenhető, krémes állagot kapunk.

A tésztakorongokat kivesszük, hagyjuk lehűlni, majd megkenjük a krémmel, kettőt-kettőt összetapasztunk, és az egészet a hűtőbe tesszük, amíg megolvasztjuk a csokoládét.

Egy mikrózható tálba tesszük az összetört csokoládét az olajjal, és közepes teljesítményen 1-2 perc alatt felolvasztjuk. Figyelni kell közben, nehogy megégessük a csokit. Az olaj szerepe az, hogy lágyítja és fényesebbé teszi a bevonóréteget.

Az összedermedt kis kekszszendvicsek egyik felét a csokoládéba mártjuk, majd lehetőleg rácsra tesszük, hogy a felesleg le tudjon csöpögni. Hűtőben tartjuk, amíg nem kerül a vendégek elé.

gesztenyés isler
Gesztenyés isler

Ha tetszett a gesztenyés isler receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Isler ünnepi kiadásban

Óriás isler

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások