Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 1 db alma (180 g/db)
- 80 g zabpehely
- 360 ml víz
- 4 ek kristálycukor
- ½ tk őrölt fahéj + a szóráshoz
A tálaláshoz
- 1 ek pirított mandula
Mikrós almás zabkása
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 1 db alma (180 g/db)
- 80 g zabpehely
- 360 ml víz
- 4 ek kristálycukor
- ½ tk őrölt fahéj + a szóráshoz
A tálaláshoz
- 1 ek pirított mandula
A mikrós almás zabkása a létező egyik leggyorsabb és legmegúszósabb reggeli! Első lépésként az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy mikrózható üveg-, kerámia- vagy műanyag tálba rakjuk az alapot, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton pár percig mikrózzuk.
Mikor magába szívta a folyadékot, már kész is vagyunk. Kevés fahéjjal és apróra vágott mandulával megszórjuk. A tetejére kerülő magokat kedvünkre variálhatjuk, dióval, napraforgóval, török mogyoróval is tökéletesen működik. Emellett a fűszerezéssel is lehet játszani, a fahéj mellett egy kis gyömbérrel, szegfűszeggel vagy éppen vaníliával is feldobhatjátok.
- Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a mikrós zabkása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!