Hozzávalók
- 160 g pizzakrém
- 40 g sűrített paradicsom
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi vöröshagymapor
- 100 g konzerv kukorica
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g)
- 1 db tojás
- 70 g reszelt sajt
Hozzávalók
- 160 g pizzakrém
- 40 g sűrített paradicsom
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi vöröshagymapor
- 100 g konzerv kukorica
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g)
- 1 db tojás
- 70 g reszelt sajt
A pizzás párna legjobb tulajdonságainak vitathatatlanul az egyike, hogy gyakorlatilag lehetetlen elrontani. Így bátran neki állhatnak azok is, akiknek (még!) nincs nagy tapasztalata a konyhában.
A pizzakrémet összekeverjük a sűrített paradicsommal, az oregánóval, a bazsalikommal, a zúzott fokhagymával, a vöröshagymaporral és a kukoricával. A leveles tésztát kitekerjük, hosszában kettéhajtjuk, majd 5-6 db háromszöget vágunk belőle. A félbehajtott háromszögeket kihajtjuk, az egyik felükre ráhalmozzuk a tölteléket, a másik felüket pedig átlósan bevagdossuk. A széleket leheletvékonyan átkenjük a felvert tojással, majd ráhajtjuk a becsíkozott részt, és villával kissé lenyomkodjuk a széleket.
A párnákat megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!