Hozzávalók
- 1 db krumpli (kisebb)
- 2 db zsemle
- 4 szelet bacon
- 2 db tojás
- só, bors
- 1/4 db lila hagyma
- 50 g trappista
Hozzávalók
- 1 db krumpli (kisebb)
- 2 db zsemle
- 4 szelet bacon
- 2 db tojás
- só, bors
- 1/4 db lila hagyma
- 50 g trappista
A krumplit sós vízben vagy mikróban puhára főzzük. A zsemlék „kalapját” levágjuk, és a belsejüket kicsipkedjük. A zsemlébe fejenként két-két szelet bacont belefektetünk úgy, hogy azok a zsemle belsejében keresztezzék egymást, és lógjanak is ki belőle.
A krumplit kis lyukú reszelőn belereszeljük, majd beleütjük a tojást. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apró kockákra vágott lila hagymával, a zsemlébe töltjük, majd ráhajtjuk a bacon kilógó részeit. A tetejére tesszük a reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a szendvicsünket.
Ha tetszett a sajtos-baconös zsemlében sült tükörtojás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!