Hozzávalók
- 200 g rizs
- 50 g kristálycukor
- 1 l növényi tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 100 ml kókusztejszín
- 100 g étcsoki
Vegán csokis tejberizs
Hozzávalók
- 200 g rizs
- 50 g kristálycukor
- 1 l növényi tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 100 ml kókusztejszín
- 100 g étcsoki
A vegán csokis tejberizs elkészítése nem is lehetne egyszerűbb! Első lépésként a rizst egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel, belerakjuk a vaníliaaromát, és alacsony hőmérsékleten puhára főzzük. Mikor megpuhult a rizs, hozzáadjuk a kókusztejszínt és az étcsoki háromnegyedét, és addig kavargatjuk, míg a csoki teljesen felolvad benne. A kész tejberizst tálkákba szedjük, és tálalás előtt a tetejére pakoljuk a maradék étcsokit.
Így önmagában is nagyon fullos, de persze simán felturbózhatjátok még egy kis pirított dióval, mogyoróval vagy akár kókuszreszelékkel is. Sőt, néhány szem friss gyümölcs sem rontja el! 😉
- Elkészítési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a vegán csokis tejberizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha komfort édességről van szó, akkor a tejberizs semmiképp sem maradhat ki a sorból! Minimál alapanyagból is teljes értékű desszertet készíthettek, aminek az ízeit kedvetekre variálhatjátok. Ha eddig csak az ételérzékenység tartott vissza attól, hogy boldogan kanalazd a még langyos tejberizsedet, akkor itt a felmentősereg! A vegán csokis tejberizs után próbáld ki ezeket a mentes verziókat is, nem fogod megbánni!
Vegán banános tejberizs rizstejjel