Hozzávalók
- 200 g kolbász
- 1 - 2 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 6 db tojás
- 1.3 kg főtt burgonya
- 6 szál kakukkfű
A sajtmártáshoz
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 650 ml tej
- 100 g vörös cheddar
- só, bors
Hozzávalók
- 200 g kolbász
- 1 - 2 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 6 db tojás
- 1.3 kg főtt burgonya
- 6 szál kakukkfű
A sajtmártáshoz
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 650 ml tej
- 100 g vörös cheddar
- só, bors
A felszeletelt kolbászt, hagymát és fokhagymát 5-6 perc alatt lepirítjuk az olajon.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy kisebb lábasban, rátesszük a lisztet, pirítjuk pár percig, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a meleg tejjel. Amikor lassú tűzön bugyogott 4-5 percet, elzárjuk, és hozzáadjuk a reszelt vörös cheddart, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat forrástól számítva 10-12 perc alatt keményre főzzük.
Egy kb. 40 x 25 cm-es tepsiben eloszlatjuk a felszeletelt főtt burgonya felét, jöhet rá a kolbászos-hagymás mix, a felszeletelt főtt tojás, majd a tetejére a burgonya másik fele. Leöntjük a sajtmártással, megszórjuk az aprított kakukkfűvel, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a sajtos-kakukkfüves rakott burgonya receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!