A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 700 g krumpli
- 1 ek olaj
- 150 g bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g bébispenót
- só, bors
- 1 db tojás
- 300 ml tejszín
- 200 g reszelt sajt (füstölt sajt, trappista vagy mozzarella)
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 700 g krumpli
- 1 ek olaj
- 150 g bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g bébispenót
- só, bors
- 1 db tojás
- 300 ml tejszín
- 200 g reszelt sajt (füstölt sajt, trappista vagy mozzarella)
A krumplikat meghámozzuk, és kb. 2-3 mm vastagságúra szeleteljük őket. Az olajon a felkockázott bacont megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot is. Ha a spenót összeesett, egy magasabb falú tepsibe leteszünk egy réteg felszeletelt krumplit, amit sózunk, borsozunk.
Megszórjuk a spenótos-baconös keverékkel, majd jöhet rá még egy adag krumpli, amit szintén sózunk, borsozunk. A tejszínt és tojást összekeverjük, szintén sózzuk, borsozzuk, és leöntjük a rakott krumplit. Megszórjuk a reszelt sajttal, és alufóliával letakarjuk. 180 fokra előmelegített sütőben letakarva 1 órán át sütjük, majd levesszük a fóliát és további 20-30 percig sütjük.
Ha tetszett a spenótos rakott krumpli, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!