Hozzávalók

2
főre
+

A kólás csirkeszárnyakhoz

1 kg csirkeszárny (kb. 12 db)
3 cm-es friss gyömbér
2 szál újhagyma
2 tk só
2 tk cukor
1 ek mirin
2 ek szójaszósz
1 ek ketchup
6 ek kóla (kb. 80 ml)
1 ek szezámmag (elhagyható)

A pirított rizshez

2 db tojás
½ tk só
50 g sárgarépa
1 szál újhagyma
6 ek olívaolaj
100 g zöldborsó
100 g konzerv kukorica
200 g főtt rizs
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kólás csirkeszárny zöldséges pirított rizzsel

Ha nyár, akkor kerti grillezés! Az Ázsiában nagyon közkedvelt kólás csirke pedig egy egyszerű, de nagyszerű recept, amit kánikulában is gyorsan el tudtok készíteni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A kólás csirkeszárnyakhoz

1 kg csirkeszárny (kb. 12 db)
3 cm-es friss gyömbér
2 szál újhagyma
2 tk só
2 tk cukor
1 ek mirin
2 ek szójaszósz
1 ek ketchup
6 ek kóla (kb. 80 ml)
1 ek szezámmag (elhagyható)

A pirított rizshez

2 db tojás
½ tk só
50 g sárgarépa
1 szál újhagyma
6 ek olívaolaj
100 g zöldborsó
100 g konzerv kukorica
200 g főtt rizs
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A legjobb íz elérése érdekében a kólás csirkeszárnyakat előző este érdemes bepácolni. Amennyiben kevesebb időtök van rá, már 1-1,5 óra pácolást követően is lehet grillezni. A csirkeszárnyakat egy nagy tálba tesszük, majd beletesszük a szeletekre vágott gyömbért és újhagymát. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot, a mirint (vagy fehérbort), a szójaszószt és a ketchupot, végül 6 evőkanál kólát öntünk a csirkére. Kézzel alaposan összekeverjük az alapanyagokat, hogy a csirkeszárny jól felszívja az ízeket. Frissentartó fóliával lefedjük a tálat, és hagyjuk pácolódni a húst 1 éjszakán át (vagy minimum 1-1,5 órát). 

A kerti grillt 180-200 fokra melegítjük, majd sütőrácsra tesszük a csirkeszárnyakat. A megmaradt páclevet egy kisebb tálba rakjuk, majd grillezés közben egy ecsettel többször átkenjük a szárnyakat. Mivel minden grill más, fontos, hogy sütés közben figyeljétek a húst, hogy oda ne égjen, de szerintem egy kis pirítás extra zamatot adhat a szárnynak. 

Amíg sül a csirkeszárny, elkészítjük a pirított rizshez a tojást és a zöldségeket. Ehhez először felverünk 2 tojást egy kevés sóval. Ezután kis kockákra vágjuk a répát, és felaprítjuk az újhagymát. 

A csirkeszárnyakat a grillezés közben többször megfordítjuk, hogy egyenletesen megsüljenek. Eközben mindig kenjük át a páclével, ezzel is tovább ízesítve. Amikor látjuk, hogy a csirkeszárny húsa kellően megpuhult és átsült, levehetjük a grillről. Ha szeretjük, egy kevés szezámmagot szórhatunk rá.

A pirított rizs elkészítéséhez először a wokba öntünk 2 evőkanál olajat, és a felvert tojásból rántottát készítünk. Amint elkészült a rántotta, kivesszük a wokból, és egy kis tálba tesszük későbbi felhasználásra. Ezt követően 4 evőkanál olajat öntünk ismét a wokba, majd elkezdjük pirítani az újhagymát és a sárgarépát. Amikor puhulni kezdenek a zöldségek, beletesszük a zöldborsót és a kukoricát. Ezt követően a wokba rakjuk a főtt rizst, és jól átforgatjuk a zöldségekkel. Sózzuk, majd beleöntjük az elkészült tojásrántottát. Párszor átkeverjük a wok tartalmát, és készen is van a zöldséges pirított rizs köretünk, amit a grillezett csirkeszárnyak mellé tálalunk.

kólás csirkeszárny
Kólás csirkeszárny
  • Előkészítés: 10 perc (pácolás: 1 nap, de minimum 1 óra)
  • Grillezés: 15-20 perc

Ha tetszett a kólás csirkeszárny zöldséges pirított rizzsel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Gong Bao csirke

Ketchupos-chilis grillezett csirkeszárny ananászsalsával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?