Instant

Kolbászos-tojáskrémesmelegszendvics

Kolbászos-tojáskrémes melegszendvics

Hozzávalók
1 ek
vaj
A tojáskrémhez
5 db
tojás
só, bors
3 ek
majonéz
1 tk
csípős mustár
2 ek
worcester szósz
Az összeállításhoz
2
nagy szelet kenyér
2 ek
majonéz
100 g
gouda vagy edami sajt
ízlés szerint mozzarella sajt
50 g
füstölt kolbász
50 g
kígyóuborka
worcester szósz
1 kis csokor
petrezselyem

Elkészítés

A tojásokat forrásban lévő vízben 8 perc alatt keményre főzzük. Megpucoljuk, tálba tesszük, és szétnyomkodjuk egy villával (én gumikesztyűben, kézzel szoktam – ez teljesen jó feladat lehet gyerekeknek, élvezni fogják!), sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a vajat és a Worchester szószt. Jól elkeverjük, majd hűtőbe rakjuk legalább egy órára. 

Bekapcsoljuk a grillsütőnket, majd amíg melegszik, vágunk egy nagy szelet (nagy karéj!) kenyeret, megkenjük majonézzel, majd vastagon a tojáskrémmel. Rászórjuk a reszelt sajtokat, és ízlés szerint pakolhatunk még rá mozzarellát is – mindenki annyit, amennyit szeretne vagy megkíván. A felkarikázott kolbászt és a szintén felkarikázott, majd csíkokra vágott kígyóuborkát csak a legvégén tesszük a szendvicsre, különben csak a sajt alatt megfő-megszottyad, és nem pirul.

A grillsütőbe helyezzük a kenyérszeleteket, és addig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek. A legvégén meglocsolhatjuk még egy kis Worcester szósszal, és tálaljuk.

A végén mehet rá az apróra tépett petrezselyem.

kolbászos-tojáskrémes melegszendvics
Kolbászos-tojáskrémes melegszendvics

Ezek a szendvicsreceptek is érdekelhetnek:

Tonhalkrémes melegszendvics

Zé-féle pizzakrémes melegszendvics

Magyaros melegszendvics

www.streetkitchen.hu

Nem sokan eszik szerintem a tojáskrémet melegen, pedig érdemes kipróbálni! Fantasztikusan jó melegszendvicsalap, leginkább húsokkal, sonkával, felvágottakkal kiegészítve.

Hozzávalók

2 főre
1 ek
vaj
A tojáskrémhez
5 db
tojás
só, bors
3 ek
majonéz
1 tk
csípős mustár
2 ek
worcester szósz
Az összeállításhoz
2
nagy szelet kenyér
2 ek
majonéz
100 g
gouda vagy edami sajt
ízlés szerint mozzarella sajt
50 g
füstölt kolbász
50 g
kígyóuborka
worcester szósz
1 kis csokor
petrezselyem

A tojásokat forrásban lévő vízben 8 perc alatt keményre főzzük. Megpucoljuk, tálba tesszük, és szétnyomkodjuk egy villával (én gumikesztyűben, kézzel szoktam – ez teljesen jó feladat lehet gyerekeknek, élvezni fogják!), sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a vajat és a Worchester szószt. Jól elkeverjük, majd hűtőbe rakjuk legalább egy órára. 

Bekapcsoljuk a grillsütőnket, majd amíg melegszik, vágunk egy nagy szelet (nagy karéj!) kenyeret, megkenjük majonézzel, majd vastagon a tojáskrémmel. Rászórjuk a reszelt sajtokat, és ízlés szerint pakolhatunk még rá mozzarellát is – mindenki annyit, amennyit szeretne vagy megkíván. A felkarikázott kolbászt és a szintén felkarikázott, majd csíkokra vágott kígyóuborkát csak a legvégén tesszük a szendvicsre, különben csak a sajt alatt megfő-megszottyad, és nem pirul.

A grillsütőbe helyezzük a kenyérszeleteket, és addig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek. A legvégén meglocsolhatjuk még egy kis Worcester szósszal, és tálaljuk.

A végén mehet rá az apróra tépett petrezselyem.

kolbászos-tojáskrémes melegszendvics
Kolbászos-tojáskrémes melegszendvics

Ezek a szendvicsreceptek is érdekelhetnek:

Tonhalkrémes melegszendvics

Zé-féle pizzakrémes melegszendvics

Magyaros melegszendvics

Ha tetszett a Kolbászos-tojáskrémes melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept