A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 100 g puha lángolt kolbász
- 2 ek ajvár
- 1 - 2 fej hagyma
- 1 ek olaj
- 1 csipet bors
- 1 csipet kömény
- 1 mk mustár
- 1 ek csípőspaprika-krém
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g vagdalt (lehet bármilyen, nekünk ízre a sertés vált be)
- 100 g trappista
- 6 - 8 szelet kenyér
- zöldségek ízlés szerint
Magyaros melegszendvics
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 100 g puha lángolt kolbász
- 2 ek ajvár
- 1 - 2 fej hagyma
- 1 ek olaj
- 1 csipet bors
- 1 csipet kömény
- 1 mk mustár
- 1 ek csípőspaprika-krém
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g vagdalt (lehet bármilyen, nekünk ízre a sertés vált be)
- 100 g trappista
- 6 - 8 szelet kenyér
- zöldségek ízlés szerint
Az egész recept lényege, hogy akár egy keverőtálban villával is összekeverhető, de azért ha simább állagot szeretnétek, érdemes aprítógépet használni.
A puha kolbász héját lehúzzuk, majd kis kockákra vágjuk.
Ha van otthon ajvárunk, használjuk azt, ha nincs, a nagyitól kapott lecsót is összezúzhatjuk botmixerrel, mert az bármilyen magyaros étel alapjához használható.
A hagymát késsel finomra vágjuk, vagy az aprítóban összezúzzuk, majd az olajon egy serpenyőben megdinszteljük a borssal és a köménnyel.
A felkockázott kolbászt összezúzzuk az aprítóban a mustárral, paprikakrémmel, a fokhagymával és az ajvárral, majd belekeverjük a vagdalt húst és a dinsztelt hagymát is.
A kenyereket megkenjük a krémmel, rájuk reszeljük a sajtot, és forró sütőben pirulásig sütjük őket. Tetszőleges zöldségekkel már falhatjuk is.
Ha tetszett a magyaros melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több melegszendvicses recept:
Francesinha, a brutális portugál melegszendvics – Portugál kocsmakaja, egy brutális melegszendvics sörös-paradicsomos mártással, amit minden kocsma a saját változatában készít.
Zöldfűszeres-sajtos melegszendvics – Extrán sajtos melegszendvicsrecept. Krémes, olvadó, zöldfűszeres sajt, ropogós kenyérszeletek, meg egy bögre tea vagy kávé, és kész is a tökéletes reggeli!
Az örök kedvenc pizzás melegszendvics – A pizzás kaják mindig nagyon királyak, legyen szó ténylegesen egy pizzáról, pizzás csigáról vagy bármi másról, és bár mindenki tagadja, de titkon nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a pizzás melegszendvicset, így most Zé megmutatja, hogy készítsétek el házilag a szószt!
Mi nélkül nem melegszendvics a melegszendvics? Hát persze, hogy ketchup nélkül! Ha biztosra mennétek azzal kapcsolatban, mit is esztek meg, a házi változat jó alternatíva! Mutatunk is hozzá egy szuper receptet: íme, a házi ketchup!