Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
500 g darált marha-, vagy sertéshús
2 ek olaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
140 g sűrített paradicsom
só, bors
3 púpozott tk szárított oregánó
2 csapott tk szárított majoranna
2 púpozott tk szárított bazsalikom
150 ml tej
250 ml víz
3 tk keményítő
2 jó nagy bagett
100 g reszelt sajt
Hirdetés

Zé féle pizzakrémes melegszendvics

Ugye mindenkinek ismerős az iskolából a klasszikus pizzás melegszendvics? Megunhatatlan és összetéveszthetetlen. 😉 A tökéletes vacsi, laktató reggeli vagy lusta hétvégi késői ebéd. 😀
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
500 g darált marha-, vagy sertéshús
2 ek olaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
140 g sűrített paradicsom
só, bors
3 púpozott tk szárított oregánó
2 csapott tk szárított majoranna
2 púpozott tk szárított bazsalikom
150 ml tej
250 ml víz
3 tk keményítő
2 jó nagy bagett
100 g reszelt sajt

Egy lábasban olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát; addig hevítjük, míg erősen illatozni kezd. Ekkor rádobjuk a darált húst és együtt magas lángon jól lepirítjuk. Felöntjük a passatával, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a szárított olaszos zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük tejjel és kis lángon 15 percig rotyogtatjuk. A keményítőt kikeverjük a vízzel, ráöntjük a ragura és további 5 percig forraljuk erős kevergetés mellett, hogy szép krémes állagot érjünk el. A kapott pizzás melegszendvicskrémet félbevágott bagettre kenjük, megszórjuk sajttal és 200 fokon, grill funkcióval ropogósra sütjük. Ízlés szerint ketchuppal/majonézzel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások