Hozzávalók
- 500 ml víz
- 3 ek kristálycukor
- 50 ml 10%-os ecet
- só, bors
- 1 db kápia paprika
- 1 fej lila hagyma (100 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g konzerv sárgahüvelyű zöldbab
- 150 g konzerv zöldhüvelyű zöldbab
Hozzávalók
- 500 ml víz
- 3 ek kristálycukor
- 50 ml 10%-os ecet
- só, bors
- 1 db kápia paprika
- 1 fej lila hagyma (100 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g konzerv sárgahüvelyű zöldbab
- 150 g konzerv zöldhüvelyű zöldbab
Egy nagyobb keverőtálba öntjük a vizet, és hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, a sót és a borsot. Elkeverjük, míg a cukor feloldódik. A kápia paprikát felkarikázzuk, a lila hagymát vékony cikkekre vágjuk, a fokhagymát és az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a petrezselymet pedig felaprítjuk, és mindent az ecetes alapba teszünk. A kétféle zöldbabot leszűrjük és leöblítjük, majd ezt is az alaphoz adjuk.
Betesszük legalább 30 percre a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Ha letelt az idő, már tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Ha tetszett az ecetes zöldbabsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több zöldbabos recept:
Marhahúsos rakott zöldbab zsályás bulgurral
Fullos nyári grilltál borsos-citromos csirkével és sajtos sült kukoricasalátával