Hozzávalók
- 40 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 tk fűszerpaprika
- só
- ½ mk durvára őrölt fekete bors
- 400 g burgonya tisztítva
- 500 g bolti gnocchi
„Krumplis tészta” gnocchi
Hozzávalók
- 40 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 tk fűszerpaprika
- só
- ½ mk durvára őrölt fekete bors
- 400 g burgonya tisztítva
- 500 g bolti gnocchi
Így készül a „krumplis tészta” gnocchi .
A „krumplis tészta” gnocchi első lépése, hogy olajon elkezdjük pirítani a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Kevés vizet öntünk alá, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott burgonyát, majd felöntjük 250 ml vízzel. Így főzzük fedő alatt 10 percet.
Mikor a burgonya megpuhult, összezúzzuk burgonyanyomóval, majd hozzáadjuk a gnocchit és összekeverjük. Ezután alacsony lángon, fedő alatt hagyjuk kb. 4-5 percet párolódni, és már kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: kb. 20 perc
Ha tetszett recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!