Hozzávalók
A krémhez
- 200 g csirkemellfilé
- 50 g tejföl
- 30 g zsír (mi kisütött kolbászzsírt használtunk)
- 1 db tojásfehérje
- só, bors
- 1 csipet kömény
- 1 csipet pirospaprika
A szendvicshez
- 8 szelet toastkenyér
- 20 g vaj
- só
- 100 g trappista
Hozzávalók
A krémhez
- 200 g csirkemellfilé
- 50 g tejföl
- 30 g zsír (mi kisütött kolbászzsírt használtunk)
- 1 db tojásfehérje
- só, bors
- 1 csipet kömény
- 1 csipet pirospaprika
A szendvicshez
- 8 szelet toastkenyér
- 20 g vaj
- só
- 100 g trappista
A húskrémes melegszendvics az egyik legjobb dolog, ami történhet velünk reggeli közben. Ráadásul szuper maradékmentő kaja is, mert nemcsak a maradék csirkemellet tehetjük bele, hanem a kósza tojásfehérje is megtalálhatja itt végső helyét. Elkészítéséhez a csirkemellet kicsit felkockázzuk, és egy aprítógépbe tesszük. Mellékanalazzuk a tejfölt és a zsírt, beletesszük a tojásfehérjét és a fűszereket is ízlés szerint, majd homogénre zúzzuk.
A kenyereket megkenjük a vajjal, meghintjük a sóval, és néhány perc alatt előpirítjuk a 200 fokra előmelegített sütőben. Amikor ropogósra sültek, kivesszük, vastagon megkenjük a krémmel, és visszatesszük 10-12 percre a sajt nélkül, hogy biztosan átsüljön a krém. Amikor a krém kicsit megkeményedett, azaz a fehérje a hő hatására kicsapódott, mehet rá a reszelt sajt, amivel további 2-3 percig sütjük, lehetőség szerint már csak felső grillezéssel.
Ízlés szerint mártogatóssal és friss felszeletelt zöldségekkel tálaljuk. Na meg persze ne feledkezzünk meg egy jóféle savanyúságról sem!
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!