A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 csomag bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 250 g krémsajt
- bors
- 80 g reszelt sajt
- 6 szelet sonka
- 1 db tojássárgája
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 csomag bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 250 g krémsajt
- bors
- 80 g reszelt sajt
- 6 szelet sonka
- 1 db tojássárgája
A sonkás-sajtkrémes kifli elkészítése ennél már tényleg nem lehet megúszósabb!
Első lépésként az élesztős leveles tésztát kihajtjuk. Átlósan 5 db háromszöget vágunk belőle, a két szélénél lévő derékszögű háromszögeket pedig összeillesztjük, így kapjuk meg a hatodik darabot.
A krémsajtot átkeverjük, majd megkenjük vele a háromszögeket és megborsozzuk. A reszelt sajt háromnegyedét elosztjuk a sonkaszeletek közepén, és feltekerjük őket. A háromszögek alsó részét kicsit bevágjuk, ide rakjuk a feltekert sonkaszeletet, majd feltekerjük a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, lekenjük tojássárgájával a tetejüket, megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit kb. 20 percre, amíg szép aranyszínűre sülnek a tekercsek. Tökéletes reggelire, tízóraira vagy akár uzsonna gyanánt is!
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a megúszós sonkás-sajtkrémes kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!