Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 700 g csirkecombfilé
- 1 ek szárított tárkony
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 80 g zellergumó
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ db karalábé (250 g/db)
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 1 ½ l zöldségalaplé
- só, bors
- 150 ml habtejszín
- ½ db citrom
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 700 g csirkecombfilé
- 1 ek szárított tárkony
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 80 g zellergumó
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ db karalábé (250 g/db)
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 1 ½ l zöldségalaplé
- só, bors
- 150 ml habtejszín
- ½ db citrom
A tárkonyos csirkeraguleveshez olajat melegítünk egy fazékban, és kb. 3 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és a roppantott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkecombot, megszórjuk a tárkonnyal és erős lángon 2-3 perc alatt megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott sárga- és fehérrépát, a zellergumót, a karalábét és a zöldborsót, majd további 1 perc pirítás után felöntjük az alaplével. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk és közepes lángon kb. 25 percig főzzük.
Végül hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt és belefacsarjuk a citrom levét. Megkóstoljuk és szükség esetén a sóval és citrommal beállítjuk az ízeket.
- Elkészítés: 45 perc
Ha tetszett a megúszós tárkonyos csirkeraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!