Hozzávalók
- 4 db tojás
- 30 g vaj
- 1 ½ kg fagyasztott zöldborsó
- só, bors
- 1.1 l víz
- 3 ek zöld pesztó
- 2 tk étkezési keményítő
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 30 g vaj
- 1 ½ kg fagyasztott zöldborsó
- só, bors
- 1.1 l víz
- 3 ek zöld pesztó
- 2 tk étkezési keményítő
A pesztós borsófőzelék feltétje főtt tojás lesz. Ehhez a tojásokat lobogó, sós vízbe tesszük, 7 percet főzzük, majd leszűrjük, és ha egy kicsit hűlt, leszedjük a héjukat.
A vajat egy nagy lábasban felolvasztjuk, beletesszük a borsót, és 4-5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul – ez 8-10 perc. Ekkor kiszedjük a borsó ⅓-át egy tálba, és rászedünk egy kevés főzővizet is. Belerakjuk a pesztót és a keményítőt, leturmixoljuk, majd visszaöntjük a főzelékbe, összeforraljuk, és ha besűrűsödött, kész is. A főtt tojással tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc + 5 perc hűtés
Ha tetszett a pesztós borsófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!