Pesztós borsófőzelék tojással

Hozzávalók

4
főre
+
4 db tojás
30 g vaj
1 ½ kg fagyasztott zöldborsó
só, bors
1.1 l víz
3 ek zöld pesztó
2 tk étkezési keményítő
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pesztós borsófőzelék tojással

Sokak kedvence a borsófőzelék, amit van, aki nem tud megunni, de ha mégis úgy érzitek, akkor turbózzátok fel egy kis pesztóval. Lisztes habarást én nem szoktam használni főzelékeknél, hanem egy kis részüket leturmixolom, és maximum egy kis keményítőt adok hozzá, így is tökéletes lesz, megspórolva rengeteg lisztet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 db tojás
30 g vaj
1 ½ kg fagyasztott zöldborsó
só, bors
1.1 l víz
3 ek zöld pesztó
2 tk étkezési keményítő
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A pesztós borsófőzelék feltétje főtt tojás lesz. Ehhez a tojásokat lobogó, sós vízbe tesszük, 7 percet főzzük, majd leszűrjük, és ha egy kicsit hűlt, leszedjük a héjukat. 

A vajat egy nagy lábasban felolvasztjuk, beletesszük a borsót, és 4-5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul – ez 8-10 perc. Ekkor kiszedjük a borsó ⅓-át egy tálba, és rászedünk egy kevés főzővizet is. Belerakjuk a pesztót és a keményítőt, leturmixoljuk, majd visszaöntjük a főzelékbe, összeforraljuk, és ha besűrűsödött, kész is. A főtt tojással tálaljuk.

pesztos-borsofozelek-tojassal (1)
Pesztós borsófőzelék tojással

Elkészítési idő: 20 perc + 5 perc hűtés

Ha tetszett a pesztós borsófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?