Savanyú káposztás tekercs

Hozzávalók

kb.
12
darabhoz
+
20 ml olaj
2 db babérlevél
300 g savanyú káposzta
0.25 tk bors
0.25 tk kömény
1 csomag leveles tészta (kb. 270 g)
10 szelet gépsonka
1 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Savanyú káposztás tekercs

Áthívtad a haverokat sörikézni, és szeretnél valamit villantani, de még kb. egy rántotta is feladja a leckét? Akkor itt van a megoldás. Ők sem fogják elhinni, hogy ezt te csináltad!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
12
darabhoz
+
20 ml olaj
2 db babérlevél
300 g savanyú káposzta
0.25 tk bors
0.25 tk kömény
1 csomag leveles tészta (kb. 270 g)
10 szelet gépsonka
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A káposztás tekercshez először olajat hevítünk egy serpenyőben, majd beledobjuk a babérlevelet és a káposztát. 2-3 percig erős hőfokon pirítjuk, majd felöntjük kb. 1,5 deci vízzel. Amikor elpárolgott, újra felöntjük. Ezt még kb. ötször megismételjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel. Amikor kissé megpárolódott a káposzta, lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A tésztát enyhén lisztezett felületen kissé kinyújtjuk, betakarjuk a gépsonkával, rászórjuk a káposztát, majd a rövidebb oldalánál elkezdjük feltekerni. Egy éles késsel 2 centi vastag szeleteket vágunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 

Egy tojást enyhén felverünk, és megkenjük vele a kis tekercsek oldalát és tetejét. 

200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

Savanyú káposztás tekercs

Ha tetszett a savanyú káposztás tekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Káposztás sztrapacska

Sajtos tekercs

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?