Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 2 db babérlevél
- 300 g savanyú káposzta
- só
- 0.25 tk bors
- 0.25 tk kömény
- 1 csomag leveles tészta (kb. 270 g)
- 10 szelet gépsonka
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 2 db babérlevél
- 300 g savanyú káposzta
- só
- 0.25 tk bors
- 0.25 tk kömény
- 1 csomag leveles tészta (kb. 270 g)
- 10 szelet gépsonka
- 1 db tojás
A káposztás tekercshez először olajat hevítünk egy serpenyőben, majd beledobjuk a babérlevelet és a káposztát. 2-3 percig erős hőfokon pirítjuk, majd felöntjük kb. 1,5 deci vízzel. Amikor elpárolgott, újra felöntjük. Ezt még kb. ötször megismételjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel. Amikor kissé megpárolódott a káposzta, lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kissé kinyújtjuk, betakarjuk a gépsonkával, rászórjuk a káposztát, majd a rövidebb oldalánál elkezdjük feltekerni. Egy éles késsel 2 centi vastag szeleteket vágunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Egy tojást enyhén felverünk, és megkenjük vele a kis tekercsek oldalát és tetejét.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a savanyú káposztás tekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!