Hozzávalók
A karamellás réteghez
- 100 g barna cukor
- 3 db alma (200 g/db)
- 80 g vaj
- 1 mk őrölt fahéj
A tésztához
- 110 g vaj
- 100 g barna cukor
- 80 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 90 ml tej
- 200 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (8 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt fahéj
Hozzávalók
A karamellás réteghez
- 100 g barna cukor
- 3 db alma (200 g/db)
- 80 g vaj
- 1 mk őrölt fahéj
A tésztához
- 110 g vaj
- 100 g barna cukor
- 80 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 90 ml tej
- 200 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (8 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt fahéj
A fordított almás süti első fázosa, hogy a karamellás réteghez a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott, szeletekre vágott almákat, a vajat, valamint az őrölt fahéjat, és kb. 5 percig pároljuk, hogy a karamell visszaolvadhasson.
A sütőpapírral bélelt tortaforma aljába öntjük az almás keveréket, és alulról bevonjuk egy alufóliával, hogy még véletlenül se csepegjen ki a vajas keverék.
A tésztához a vajat, a barna cukrot és a sima cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, az egész tésztát homogénre keverjük és ráöntjük az almás rétegre.
Betoljuk a sütit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e a tészta, és ha igen, kivesszük a sütőből. 4-5 perc után egy tálat rakunk a forma tetejére, és egy határozott mozdulattal megfordítjuk a sütit, leszedjük róla a tortaforma szélét és alját, és ha kihűlt a süti, felszeleteljük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a fordított almás süti recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!