Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 85 g pekándió
- 70 g vaj
- 60 g cukor
- 40 g juharszirup
A tetejére
- 1 db tojás
- 15 g pekándió
- 1 ek juharszirup
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 85 g pekándió
- 70 g vaj
- 60 g cukor
- 40 g juharszirup
A tetejére
- 1 db tojás
- 15 g pekándió
- 1 ek juharszirup
A pekándiós párna elkészítését azzal kezdjük, hogy a leveles tésztát kitekerjük, középen, hosszában kettévágjuk, és 4 db 15 cm-es lapot vágunk belőle, így megmarad majd két, kb. 10 cm-es darab. A 4 db nagyobb lap két szélét 8 mm-enként bevágjuk átlósan, a maradék két kisebb darabot pedig középen összenyomkodjuk, és ezt is ugyanígy bevagdossuk kétoldalt.
A töltelékhez összekeverjük a durvára vágott pekándiót, a vajat, a cukrot és a juharszirupot, és eloszlatjuk az 5 db tésztalap közepén. Erre fonáshoz hasonlóan először az egyik oldalról, majd a másikról egymásra hajtjuk a bevágott füleket, majd lekenjük őket a tojással, és megszórjuk a durvára vágott pekándióval.
190 fokos sütőbe toljuk 20 percre, ne ijedjünk meg, ha kevés töltelék kifolyik, mert a nagy része benne marad. Még melegen meglocsoljuk juharsziruppal, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
- Előkészítés: 15 perc
- Sütés: 20 perc
- Összesen: 35 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!