Juharszirupos-pekándiós párna

Hozzávalók

5
darabhoz
+
1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
85 g pekándió
70 g vaj
60 g cukor
40 g juharszirup

A tetejére

1 db tojás
15 g pekándió
1 ek juharszirup
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Juharszirupos-pekándiós párna

Biztosan többen ismeritek a boltok polcain sorakozó péksütit, ami durván édes, és totálisan addiktív. Na, ez annak a sütinek a megúszós verziója, és tökéletesen hozza a megszokott ízeket!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

5
darabhoz
+
1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
85 g pekándió
70 g vaj
60 g cukor
40 g juharszirup

A tetejére

1 db tojás
15 g pekándió
1 ek juharszirup
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A pekándiós párna elkészítését azzal kezdjük, hogy a leveles tésztát kitekerjük, középen, hosszában kettévágjuk, és 4 db 15 cm-es lapot vágunk belőle, így megmarad majd két, kb. 10 cm-es darab. A 4 db nagyobb lap két szélét 8 mm-enként bevágjuk átlósan, a maradék két kisebb darabot pedig középen összenyomkodjuk, és ezt is ugyanígy bevagdossuk kétoldalt.

A töltelékhez összekeverjük a durvára vágott pekándiót, a vajat, a cukrot és a juharszirupot, és eloszlatjuk az 5 db tésztalap közepén. Erre fonáshoz hasonlóan először az egyik oldalról, majd a másikról egymásra hajtjuk a bevágott füleket, majd lekenjük őket a tojással, és megszórjuk a durvára vágott pekándióval.

190 fokos sütőbe toljuk 20 percre, ne ijedjünk meg, ha kevés töltelék kifolyik, mert a nagy része benne marad. Még melegen meglocsoljuk juharsziruppal, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

juharszirupos-pekándiós párna
Juharszirupos-pekándiós párna
  • Előkészítés: 15 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: 35 perc

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?