Hozzávalók
A krémhez
- 175 g sütőtök
- 250 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
Az összeállításhoz
- 150 g bolti piskóta
- 100 g eperlekvár
- 2 ek sótlan tökmag
Sütőtökös-mascarponés pohárkrém
Hozzávalók
A krémhez
- 175 g sütőtök
- 250 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
Az összeállításhoz
- 150 g bolti piskóta
- 100 g eperlekvár
- 2 ek sótlan tökmag
A sütőtököt apró kockákra vágjuk, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre. De ha van maradék sütőtökünk, akkor szerencsénk van, mert ezt a műveletet nem kell megejteni.
A mascarponét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliaaromát, és egy robotgép segítségével kb. 1 perc alatt kihabosítjuk. A sütőtököt egy villa vagy egy botmixer segítségével pürésítjük, majd a mascarponéhoz keverjük.
A pohár aljára tépkedünk a piskótából, rákanalazunk egy adag krémet, majd egy adag lekvárt. Jöhet egy újabb réteg piskóta, végül még egy réteg a krémből, és a tetejét megszórjuk durvára aprított tökmaggal.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a sütőtökös-mascarponés pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Tudjuk, hogy a sütőtökös édességeknek külön helye van a ti szívetekben is, úgyhogy mutatunk is még pár tuti receptet:
Sütőtökös piskóta csokis-kardamomos öntettel