Padlizsánkrémes melegszendvics

Hozzávalók

8
darabhoz
+
2 db padlizsán (kb. 450 g/2 db)
100 g feta
½ csokor bazsalikom
2 ek olívaolaj
2 ek zsemlemorzsa
só, bors
8 db hotdog-kifli
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Padlizsánkrémes melegszendvics

A vega dolgokat valahogy hajlamosak vagyunk elhanyagolni, pedig ugyanolyan ízletes ételeket lehet kreálni húsmentesen, mint hússal. Ez az egyszerű zöldségkrémes melegszendvics a tökéletes példa rá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
+
2 db padlizsán (kb. 450 g/2 db)
100 g feta
½ csokor bazsalikom
2 ek olívaolaj
2 ek zsemlemorzsa
só, bors
8 db hotdog-kifli
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A padlizsánkrémes melegszendvics elkészítéséhez a padlizsánokat megszurkáljuk a kés hegyével. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-60 percre (ez az idő padlizsánonként változhat, amikor már puha a belseje, akkor jó). 

Amikor megsültek a padlizsánok, kettévágjuk őket, és kiszedjük a belsejüket. 350 g padlizsánhúst egy aprítógépbe teszünk, és hozzáadjuk a fetát, a bazsalikomot, az olívaolajat és a zsemlemorzsát, és egynemű masszává aprítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a hűtőben lehűtjük. 

Megtöltjük a hotdog-kiflik belsejét a krémmel, és egy paninisütőben 3-5 perc alatt, közepes hőfokon megsütjük őket. Amikor ropognak és szép barnák a kiflik, akkor kész, kivesszük, és tálalhatjuk is.

Padlizsánkrémes melegszendvics
Padlizsánkrémes melegszendvics

elkészítési idő: kb. 60 perc

Ha tetszett a padlizsánkrémes melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?