Hozzávalók
- 2 db padlizsán (kb. 450 g/2 db)
- 100 g feta
- ½ csokor bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 8 db hotdog-kifli
Hozzávalók
- 2 db padlizsán (kb. 450 g/2 db)
- 100 g feta
- ½ csokor bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 8 db hotdog-kifli
A padlizsánkrémes melegszendvics elkészítéséhez a padlizsánokat megszurkáljuk a kés hegyével. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-60 percre (ez az idő padlizsánonként változhat, amikor már puha a belseje, akkor jó).
Amikor megsültek a padlizsánok, kettévágjuk őket, és kiszedjük a belsejüket. 350 g padlizsánhúst egy aprítógépbe teszünk, és hozzáadjuk a fetát, a bazsalikomot, az olívaolajat és a zsemlemorzsát, és egynemű masszává aprítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a hűtőben lehűtjük.
Megtöltjük a hotdog-kiflik belsejét a krémmel, és egy paninisütőben 3-5 perc alatt, közepes hőfokon megsütjük őket. Amikor ropognak és szép barnák a kiflik, akkor kész, kivesszük, és tálalhatjuk is.
elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a padlizsánkrémes melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!