Hozzávalók
- 6 ek vaj
- 200 g pulykamell
- só, bors
- 60 g krémsajt
- 40 g reszelt sajt
- 3 ek tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db bagett
- 30 g bébispenót
- 5 - 6 ek vörösáfonya-lekvár
Hozzávalók
- 6 ek vaj
- 200 g pulykamell
- só, bors
- 60 g krémsajt
- 40 g reszelt sajt
- 3 ek tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db bagett
- 30 g bébispenót
- 5 - 6 ek vörösáfonya-lekvár
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk majd mehet is a serpenyőbe, magas lángon alaposan lepirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és a serpenyőre helyezünk egy fedőt. 1-2 percenként meglocsolgatjuk a serpenyőben keletkezett barna vajjal, és megforgatjuk. 5-6 perc alatt tökéletesre készülnek a pulykamelleink.
Egy keverőtálban elkeverjük a krémsajtot, a reszelt sajtot, a tejfölt és a reszelt fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk.
A bagettet félbevágjuk, az alját megkenjük a sajtos krémmel, majd erre jöhet a bébispenót. A pulykamellet csíkokra vágjuk, majd elhelyezzük a bébispenótrétegen. A bagett felső részét megkenjük a vörösáfonya-lekvárral, lezárjuk vele a szendvicsünket, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a pulykás-vörös áfonyás bagett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ez a pulykás-vörös áfonyás bagett most egy egyszerű szendó volt, de ha esetleg valami extrábbra éheznél, akkor van pár tippünk:
Cuccos rántott csirkemelles szendvics
Zé kedvenc csirkés melegszendvicse
Aszalt paradicsomos – chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával