Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 2 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db tv-paprika (100 g/db)
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 1 mk őrölt kömény
- 2 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 1 l alaplé
- 350 g virsli
- 200 g zöldborsó
- 150 ml tejszín
- 50 g vaj
- 180 g tészta
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 2 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db tv-paprika (100 g/db)
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 1 mk őrölt kömény
- 2 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 1 l alaplé
- 350 g virsli
- 200 g zöldborsó
- 150 ml tejszín
- 50 g vaj
- 180 g tészta
A virslipörkölt első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban, és a babérlevéllel együtt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a szintén nagyon kis kockára vágott paradicsomot és paprikát, és azokat is 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük 2 dl vízzel, és addig főzzük, amíg a folyadék teljesen el nem párolog. Ezt a műveletet még legalább kétszer megismételjük – erre azért van szükség, mert ez az étel nem fő olyan sokáig, hogy a paprika, a paradicsom és a hagyma krémesre főjön benne.
Miután ismét elfőtt a leve, hozzáadjuk a paprikakrémet, a köményt és a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk és alaposan átkeverjük. Felöntjük az alaplével, és erős lángon kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a virslit, a borsót, és további 5 perc főzés után – ekkor már csak közepesen erős lángon – felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat is. Amikor a vaj elolvadt, lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük és leszűrjük, majd ezzel tálaljuk a pörköltet.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a tejszínes-borsós virslipörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Nem csak virsliből készíthettek pörköltet:
Igazi klasszikus: a tökéletes tojáspörkölt