Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 80 g koktélparadicsom
- 2 konzerv olajos tonhal (185 g-os kiszerelés)
- 350 ml passata
- só, bors
A tésztához
- 180 g penne tészta
- só
A tálaláshoz
- 40 g parmezán
20 perces tonhalas tészta
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 80 g koktélparadicsom
- 2 konzerv olajos tonhal (185 g-os kiszerelés)
- 350 ml passata
- só, bors
A tésztához
- 180 g penne tészta
- só
A tálaláshoz
- 40 g parmezán
Ehhez a gyors tonhalas tészta recepthez először közepes hőfokon olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és 2 percig pirítjuk. Figyeljünk, hogy tényleg csak közepes hőfokon tegyük ezt, mert hajlamos gyorsan megégni. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a negyedekre vágott koktélparadicsomot és közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk.
A serpenyőbe tesszük a lecsepegtetett tonhalkonzervet, 1 perc pirítás után pedig felöntjük a passatával. Sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta és elzárjuk a tűzhelyet. A tésztát sós, bő forrásban lévő vízben, a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A tésztát a tonhalas raguval tálaljuk és megszórjuk reszelt parmezánnal.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a gyors tonhalas tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!