A 30 perces vacsorák támogatója a
Hozzávalók
- 200 g rövid csőtészta
- 100 ml tej
- 100 ml habtejszín
- 1 csipet chilipehely
- só, bors
- 100 g füstölt sajt
- 100 g trappista sajt
- 100 g gouda sajt
- 30 g parmezán
- 1 üveg húsos bolognai szósz (475 g-os kiszerelés)
A 30 perces vacsorák támogatója a
A 30 perces vacsorák támogatója a
Hozzávalók
- 200 g rövid csőtészta
- 100 ml tej
- 100 ml habtejszín
- 1 csipet chilipehely
- só, bors
- 100 g füstölt sajt
- 100 g trappista sajt
- 100 g gouda sajt
- 30 g parmezán
- 1 üveg húsos bolognai szósz (475 g-os kiszerelés)
A bolognais mac and cheese elkészítéséhezhez a tésztát a csomagoláson jelzett idő feléig főzzük bő sós, lobogó vízben, majd leszűrjük. A tejet és a tejszínt közepes lángon felforraljuk egy lábosban, beleszórjuk a chilipelyhet, és sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük, és 50 g gouda kivételével az összeset beleszórjuk a forró tejes-tejszínes keverékbe. Közepes lángon addig melegítjük folyamatosan kevergetve, míg egynemű mártást nem kapunk. Ekkor belekeverjük a kifőtt tésztát.
A bolognai szószt egy 20 x 30 cm-es tepsi aljába kenjük, ráborítjuk a sajtos tésztát, megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal, és 230 fokra előmelegített sütőben, grillfunkción 15 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!