Hozzávalók
- 50 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g cukkini (sárga és zöld)
- 5 ek olívaolaj
- 200 ml főzőtejszín
- 250 g tagliatelle
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 50 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g cukkini (sárga és zöld)
- 5 ek olívaolaj
- 200 ml főzőtejszín
- 250 g tagliatelle
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
A cukkinis-tejszínes tészta elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát szeleteljük, a cukkinit felcsíkozzuk. Az olívaolajon, közepes lángon, 5 perc alatt átpirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a cukkinit, majd felöntjük a tejszínnel, és 3-4 perc alatt összerottyantjuk.
Közben a tésztát a csomag leírása alapján sós, forrásban lévő vízben megfőzzük. Leszűrjük és hozzáadjuk a cukkinis szószhoz, és ha szükségesnek látjuk, egy kis tésztafőző vizet is tehetünk hozzá. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd belecsavarjuk a citrom levét, és megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett ez a tésztarecept, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!