Hozzávalók
- 3 db cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 ml olívaolaj
- 250 g spagetti tészta
- só, bors
- 50 g parmezán
- ½ csokor friss bazsalikom
- 50 g vaj
Hozzávalók
- 3 db cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 ml olívaolaj
- 250 g spagetti tészta
- só, bors
- 50 g parmezán
- ½ csokor friss bazsalikom
- 50 g vaj
A cukkiniket egy késsel vagy mandolinnal körülbelül 3 mm vékony szeletekre vágjuk. Olajat hevítünk egy nagyobb méretű edényben, majd körülbelül fél percre beledobunk egy gerezd felszeletelt fokhagymát. Nem akarjuk, hogy megbarnuljon, éppen csak egy kis hőt adunk neki, hogy az erejéből veszítsen picit, és már vesszük is ki.
Ha ezzel megvagyunk, jöhetnek a cukkiniszeletek is az olajba, és addig sütjük őket, ameddig aranybarnák nem lesznek.
Miközben a cukkini készül, sós, forró vízben kifőzzük a tésztánkat a csomagoláson leírtak szerint. A főzőlevéből mindenképp mentsetek meg egy pohárnyit, ezt fel fogjuk használni a szószhoz!
Az elkészült cukkinik 1/3-át egy késes aprítóba vagy turmixba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, 5-6 evőkanál olívaolajat – használjátok bátran azt az olajat, amiben a cukkini sült –, 50 ml-t a tészta főzővizéből, a reszelt parmezánt és pár db friss bazsalikomlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet lezúzzuk.
A kész szószt egy serpenyőbe öntjük – akár abba, amiben a cukkini sült, viszont ebben az esetben öntsétek ki belőle az olaj nagy részét. (Ezt az olajat bátran használhatjátok újra, csak előtte forraljátok ki belőle a nedvességet, ezáltal nehezebben avasodik.)
Erre jöhet a tészta, a sült cukkini és a vaj. Alaposan összeforgatjuk az egészet, és még egy kis extra reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.
Ha tetszett az olasz cukkinis spagettireceptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!