Gombás aglio e olio spagetti

Hozzávalók

4
főre
+
250 g spagetti
500 g barna csiperkegomba
5 ek olívaolaj
7 gerezd fokhagyma
1 db piros chilipaprika
só, bors
1 tk kakukkfű
100 ml fehérbor
100 ml tésztafőző víz
40 g parmezán
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Gombás aglio e olio spagetti

Az olaszok fokhagymás-chilis olajos tésztája pirított gombával turbózva. A tökéletes 15 perces kaja!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
250 g spagetti
500 g barna csiperkegomba
5 ek olívaolaj
7 gerezd fokhagyma
1 db piros chilipaprika
só, bors
1 tk kakukkfű
100 ml fehérbor
100 ml tésztafőző víz
40 g parmezán
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Az aglio e olio tésztához először a spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük.

Míg fő, elkészítjük a mártást: egy nagy serpenyőben, szárazon megpirítjuk a vékonyan felszeletelt gombát, majd kiszedjük, és beleöntünk legalább 5 evőkanál olívaolajat. Ezután megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, az aprított chilit (ízlés szerint tegyünk bele), beledobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és felöntjük a borral.

Ha elforrt a bor, felöntjük a tészta főzővizével. Rottyantunk rajta egyet, és belereszeljük a parmezánt. Beleforgatjuk a tésztát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és tálalás előtt adhatunk még hozzá egy kevés olajat.

Elkészítési idő kb. 15 perc

Gombás aglio e olio spagetti

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ez is érdekelhet:

Az eredeti aglio e olio spagetti

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?