Hozzávalók
- 250 g spagetti
- 500 g barna csiperkegomba
- 5 ek olívaolaj
- 7 gerezd fokhagyma
- 1 db piros chilipaprika
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 100 ml fehérbor
- 100 ml tésztafőző víz
- 40 g parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
Gombás aglio e olio spagetti
Hozzávalók
- 250 g spagetti
- 500 g barna csiperkegomba
- 5 ek olívaolaj
- 7 gerezd fokhagyma
- 1 db piros chilipaprika
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 100 ml fehérbor
- 100 ml tésztafőző víz
- 40 g parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
Az aglio e olio tésztához először a spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük.
Míg fő, elkészítjük a mártást: egy nagy serpenyőben, szárazon megpirítjuk a vékonyan felszeletelt gombát, majd kiszedjük, és beleöntünk legalább 5 evőkanál olívaolajat. Ezután megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, az aprított chilit (ízlés szerint tegyünk bele), beledobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és felöntjük a borral.
Ha elforrt a bor, felöntjük a tészta főzővizével. Rottyantunk rajta egyet, és belereszeljük a parmezánt. Beleforgatjuk a tésztát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és tálalás előtt adhatunk még hozzá egy kevés olajat.
Elkészítési idő kb. 15 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!