Hozzávalók
- 300 g spagetti tészta
- 200 ml olívaolaj
- 7 gerezd fokhagyma
- 3 db chilipaprika
- só, bors
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 kis darab parmezán
Hozzávalók
- 300 g spagetti tészta
- 200 ml olívaolaj
- 7 gerezd fokhagyma
- 3 db chilipaprika
- só, bors
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 kis darab parmezán
Egy magas fazékban 2 liter vizet forralunk 2 evőkanál sóval. A lényeg, hogy annyira sós legyen, mint a tengervíz. Mikor felforrt, beletesszük a tésztát, és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Ezalatt az olívaolajat közepes lángon felmelegítjük, majd beleszórjuk az aprított fokhagymát és a chilit. Kell a hő, hogy a zsírban oldódó íz és színanyagok kioldódjanak. Ezután a kész tésztát beleforgatjuk a fűszeres olajba, és átmerünk bele 1-2 kisebb merőkanállal a tészta főzővizéből, hogy szaftosabb legyen. Ezután alaposan megborsozzuk, ha kell, utánasózunk, belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, és már tálalhatjuk is reszelt parmezánnal.
Ha tetszett az aglio e olio receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!