Hirdetés
Instant

Aglio e olio spagetti

Hozzávalók

4
főre
+
300 g spagetti tészta
200 ml olívaolaj
7 gerezd fokhagyma
3 db chilipaprika
só, bors
1 nagy csokor petrezselyem
1 kis darab parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Aglio e olio spagetti

A legegyszerűbb dolgok néha a legnagyszerűbbek. Lehet extrázni garnélával vagy akár szarvasgombával, de anélkül is teljes értékű fogás.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g spagetti tészta
200 ml olívaolaj
7 gerezd fokhagyma
3 db chilipaprika
só, bors
1 nagy csokor petrezselyem
1 kis darab parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy magas fazékban 2 liter vizet forralunk 2 evőkanál sóval. A lényeg, hogy annyira sós legyen, mint a tengervíz. Mikor felforrt, beletesszük a tésztát, és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Ezalatt az olívaolajat közepes lángon felmelegítjük, majd beleszórjuk az aprított fokhagymát és a chilit. Kell a hő, hogy a zsírban oldódó íz és színanyagok kioldódjanak. Ezután a kész tésztát beleforgatjuk a fűszeres olajba, és átmerünk bele 1-2 kisebb merőkanállal a tészta főzővizéből, hogy szaftosabb legyen. Ezután alaposan megborsozzuk, ha kell, utánasózunk, belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, és már tálalhatjuk is reszelt parmezánnal. 

Ha tetszett az aglio e olio receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások