Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 8 db műbeles sertésvirsli
- 2 ek tejföl
- só, bors
- 1 db tojás
- 30 g füstölt sajt
- 30 g trappista
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 8 db műbeles sertésvirsli
- 2 ek tejföl
- só, bors
- 1 db tojás
- 30 g füstölt sajt
- 30 g trappista
A stanglikhoz a leveles tészta lapjait széthajtjuk, majd 4-4 egyenlő téglalapra vágjuk őket hosszában. A lehámozott virsliket a téglalapok közepére tesszük, és egy fogvájóval pár helyen megszurkáljuk.
A virslik körül 1-2 centinként bevagdossuk a tésztalapokat úgy, hogy a virsli alatt nem vágjuk át a tésztát. Az így kapott tésztacsíkokat egyszer jobbról, egyszer balról ráhajtogatjuk a virslire. A körbefont tészta tetejét pedig lekenjük a tejföllel, sóval és borssal elkevert tojással, majd megszórjuk a tetejét a kétféle reszelt sajttal.
175 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-35 percre – lehetőleg a sütő alsóbb felébe, hogy a sajt a tetején ne égjen meg, amíg a tészta át nem sül.
Habár megszokott finomság és frissen az igazi, azért várjunk 15-20 percet, miután kivettük a sütőből, nehogy baleset legyen a vége.
Ha tetszett a virslis-sajtos leveles stanglik receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!