Virslis-sajtos leveles stanglik

Hozzávalók

8
darabhoz
+
2 csomag leveles tészta
8 db műbeles sertésvirsli
2 ek tejföl
só, bors
1 db tojás
30 g füstölt sajt
30 g trappista
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Virslis-sajtos leveles stanglik

Természetesen ennél a kajánál bárki kiélheti a művészi hajlamait, és akár gordiuszi csomókat is formázhat a virslik köré. Mi egyszerűen csak körbefontuk, és alaposan megszórtuk sajttal.
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
+
2 csomag leveles tészta
8 db műbeles sertésvirsli
2 ek tejföl
só, bors
1 db tojás
30 g füstölt sajt
30 g trappista
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A stanglikhoz a leveles tészta lapjait széthajtjuk, majd 4-4 egyenlő téglalapra vágjuk őket hosszában. A lehámozott virsliket a téglalapok közepére tesszük, és egy fogvájóval pár helyen megszurkáljuk.

A virslik körül 1-2 centinként bevagdossuk a tésztalapokat úgy, hogy a virsli alatt nem vágjuk át a tésztát. Az így kapott tésztacsíkokat egyszer jobbról, egyszer balról ráhajtogatjuk a virslire. A körbefont tészta tetejét pedig lekenjük a tejföllel, sóval és borssal elkevert tojással, majd megszórjuk a tetejét a kétféle reszelt sajttal. 

175 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-35 percre – lehetőleg a sütő alsóbb felébe, hogy a sajt a tetején ne égjen meg, amíg a tészta át nem sül.

Habár megszokott finomság és frissen az igazi, azért várjunk 15-20 percet, miután kivettük a sütőből, nehogy baleset legyen a vége.

Virslis-sajtos leveles stanglik

Ha tetszett a virslis-sajtos leveles stanglik receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Olívás stangli

Gyors sajtos-magos stangli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?