Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 250 g tarhonya
- 2 tk darált pirospaprika
- 700 ml víz
- só, bors
- 0.25 tk őrölt kömény
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 6 db virsli (300 g)
- 170 g fagyasztott zöldborsó
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 250 g tarhonya
- 2 tk darált pirospaprika
- 700 ml víz
- só, bors
- 0.25 tk őrölt kömény
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 6 db virsli (300 g)
- 170 g fagyasztott zöldborsó
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 csokor petrezselyem
A virslis-tarhonyás egytálételhez az olajat melegítünk egy lábasban, majd 2-3 perc alatt jól lepirítjuk benne a tarhonyát. Félrehúzzuk a tűzhelyről, rárakjuk a darált paprikát, és elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük a vízzel, majd amikor felforrt, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és fokhagyma-granulátummal.
Belekeverjük az apró kockákra vágott répát, és közepesen erős lángon addig főzzük, amíg a tarhonya szinte teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, valamint a zöldborsót, és teljesen készre főzzük. Elzárjuk a tűzhelyet, hozzáadjuk a vajat, és addig kevergetjük, míg el nem olvad. Apróra vágott lila hagymával és petrezselyemmel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a virslis-tarhonyás egytálétel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Akad otthon egy csomag virsli és felhasználnád a vacsorához? Bár a főtt verzió mustárral és kenyérrel örök klasszikus, de akad néhány ötletünk még, hogy mibe tudnád tenni. Mutatjunk a kedvenc virslis receptjeinket:
Sárgaborsó-főzelék sült virslivel