Hozzávalók
- 1 l víz
- 1 rúd fahéj
- 60 g gyömbér
- 4 ek méz
- 2 szál citromfű
- 2 db citrom
Hozzávalók
- 1 l víz
- 1 rúd fahéj
- 60 g gyömbér
- 4 ek méz
- 2 szál citromfű
- 2 db citrom
A gyömbéres italok, mint a házi gyömbértea, egyértelműen a tél sztárjai, ugyanis már az ízükkel felmelegítenek, nem kell hozzá forrón inni őket. Ráadásul az immunrendszert is erősítik, szóval töltsetek még egy kört mindenkinek!
Egy lábosban felforraljuk a vizet a fahéjjal, 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A gyömbért alaposan megmossuk, de nem pucoljuk meg. (Erre azért van szükség, mert közvetlenül a héj alatt találhatók a legnagyobb koncentrációban az illóolajai.) Belereszeljük a forró fűszeres vízbe, hozzáadjuk a mézet, 1 szál citromfüvet és 1 db citrom kifacsart levét. Lefedjük, állni hagyjuk 10 percet, és utána már csak le kell szűrnünk. Kancsóba öntjük, a másik citromot felkarikázzuk, hozzádobjuk a teához a maradék citromfűvel együtt, és már szürcsölhetjük is.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a házi gyömbértea receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A méltán népszerű gyömbérteát is imádjuk, de számtalan más módon is ihatjátok, sőt, ehetitek ezt a fantasztikus ízű és egészséges gyógynövényt.
5+1 fantasztikusan fűszeres gyömbéres süti