A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 300 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1 ek cukor
- ½ mk vaníliaesszencia
- 2 csipet őrölt fahéj (1 a díszítéshez)
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt szegfűbors
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 80 ml tojáslikőr
- 60 ml eszpresszó
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 300 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1 ek cukor
- ½ mk vaníliaesszencia
- 2 csipet őrölt fahéj (1 a díszítéshez)
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt szegfűbors
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 80 ml tojáslikőr
- 60 ml eszpresszó
A tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliaesszenciát elkeverjük, összemelegítjük a fűszerekkel, és tejhabosítóval kicsit kihabosítjuk. A tojáslikőrt elosztjuk a poharakban, ráöntjük a meleg tejet. Lefőzünk két adag eszpresszót, majd beletöltjük a poharakba a kávét is, megszórjuk egy csipet őrölt fahéjjal, és már kész is. Ha kedvünk tartja, egy nagy adag tejszínhabbal koronázhatjuk meg.
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Ha tetszett a mézeskalácsos-tojáslikőrös kávé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!