Hozzávalók
- 1 kg szirupcukor
- 750 ml víz
- 3 db lime héja
- 1 csokor bazsalikom
A koktélhoz
- 120 ml gin
- 1 db lime leve
- 40 ml bazsalikomos-lime-os szirup
- 1 marék jégkocka
- 2 szelet lime
- pár levél bazsalikom
Hozzávalók
- 1 kg szirupcukor
- 750 ml víz
- 3 db lime héja
- 1 csokor bazsalikom
A koktélhoz
- 120 ml gin
- 1 db lime leve
- 40 ml bazsalikomos-lime-os szirup
- 1 marék jégkocka
- 2 szelet lime
- pár levél bazsalikom
Így készül a bazsalikomos gimlet.
A sziruphoz a cukrot és a vizet közepes lángon felforraljuk, majd beledobjuk a lime zöldséghámozóval lehúzott héját és a bazsalikomot. Egyet forralunk rajta, elzárjuk a tűzhelyet és hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. Üvegbe töltve, hűvös helyen több hónapig is eláll, így érdemes ezt az adagot elkészíteni nyár elején, hogy mindig kéznél legyen az alap a koktélpartykhoz egész nyáron.
A gimlethez a gint, a limelevet és a szirupot a jéggel együtt shakerbe töltjük, alaposan összerázzuk és behűtött martinispohárba szűrjük. Limeszelettel és bazsalikomlevelekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Hűtési idő: 60 perc
Ha tetszett a bazsalikomos gimlet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!