Hozzávalók
A bóléhoz:
- 2 db citrom
- 100 g szeder
- 200 g áfonya
- 3 db narancs
- 1 db grapefruit
- 2 l víz (vagy szódavíz)
- 120 g porcukor
A granitához:
- 700 ml feketeribizli-lé
Hozzávalók
A bóléhoz:
- 2 db citrom
- 100 g szeder
- 200 g áfonya
- 3 db narancs
- 1 db grapefruit
- 2 l víz (vagy szódavíz)
- 120 g porcukor
A granitához:
- 700 ml feketeribizli-lé
A granitához a feketeribizli-levet egy nagyobb tálba öntjük és berakjuk a fagyasztóba pár órára, hogy teljesen megfagyjon. Később villával kása állagúra “kapargatjuk” és visszarakjuk a fagyasztóba. A bóléhoz a szedret és az áfonyát botmixerrel kb. 100 ml víz hozzáadásával lezúzzuk, majd leszűrjük.
Elkeverjük benne a porcukrot, felöntjük a többi vízzel. 1 citrom, 2 narancs és egy fél grapefruit levét hozzáfacsarjuk az alaphoz, a többi citrust pedig felszeleteljük és beledobjuk a bóléba. Az egészet jól behűtjük. Tálaláskor a granitát fagyiskanállal vagy egy sima evőkanállal poharakba adagoljuk és öntünk rá a hideg bóléból.