Hirdetés

Hozzávalók

A bóléhoz:

2 citrom
100 g szeder
200 g áfonya
3 narancs
1 grapefruit
2 l víz (vagy szódavíz)
120 g porcukor

A granitához:

700 ml feketeribizli-lé
Hirdetés

Nyári frissítő: alkoholmentes bólé granita

Hogy a nagy nyári melegben ne legyen olyan uncsi az alkoholmentes hűsítő bólé, dobjatok össze mellé egy granitát is valamilyen frankó gyümölcsléből. Garantáltan mindenki imádni fogja és még a gyerkőcök is tudnak enni/inni belőle.
Hirdetés

Hozzávalók

A bóléhoz:

2 citrom
100 g szeder
200 g áfonya
3 narancs
1 grapefruit
2 l víz (vagy szódavíz)
120 g porcukor

A granitához:

700 ml feketeribizli-lé

A granitához a feketeribizli-levet egy nagyobb tálba öntjük és berakjuk a fagyasztóba pár órára, hogy teljesen megfagyjon. Később villával kása állagúra “kapargatjuk” és visszarakjuk a fagyasztóba. A bóléhoz a szedret és az áfonyát botmixerrel kb. 100 ml víz hozzáadásával lezúzzuk, majd leszűrjük.

Elkeverjük benne a porcukrot, felöntjük a többi vízzel. 1 citrom, 2 narancs és egy fél grapefruit levét hozzáfacsarjuk az alaphoz, a többi citrust pedig felszeleteljük és beledobjuk a bóléba. Az egészet jól behűtjük. Tálaláskor a granitát fagyiskanállal vagy egy sima evőkanállal poharakba adagoljuk és öntünk rá a hideg bóléból.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások