Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

hot dog kiflik
virsli

Az Amsterdam hot doghoz

olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 ml passata (passzírozott paradicsom)
bazsalikom
1 tk oregano
só, bors
2 csomag mozzarella

A dán doghoz

100 g savanyú uborka
100 ml tejföl
2 ek mustár
1 db citrom leve
1 mk tárkony
2 szál újhagyma
1 ek snidling
225 g majonéz
½ csokor petrezselyem
1 tk cukor
fehérbors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk cukor
ketchup
sült hagyma (dobozos)
lilahagyma apróra vágva

A Sonora-hoz

pár db paradicsom
½ fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
koriander
lime
1 tk cayenne bors
néhény ek konzerv bab
szeletelt jalapeno
tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3 király hot dog recept

Az alaprecept egyszerű: hot dog kifli, virsli, ketchup és mustár. Ez a basic hot dog, de még ezt a műfajt is lehet pimpelni. Jani meg is tette, jönnek a tuningolt hotdogok, nézzétek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

hot dog kiflik
virsli

Az Amsterdam hot doghoz

olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 ml passata (passzírozott paradicsom)
bazsalikom
1 tk oregano
só, bors
2 csomag mozzarella

A dán doghoz

100 g savanyú uborka
100 ml tejföl
2 ek mustár
1 db citrom leve
1 mk tárkony
2 szál újhagyma
1 ek snidling
225 g majonéz
½ csokor petrezselyem
1 tk cukor
fehérbors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk cukor
ketchup
sült hagyma (dobozos)
lilahagyma apróra vágva

A Sonora-hoz

pár db paradicsom
½ fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
koriander
lime
1 tk cayenne bors
néhény ek konzerv bab
szeletelt jalapeno
tejföl
Bevásárlólistához adom

Az Amsterdam hot doghoz

A felaprított vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a passatat és fűszerezzük bazsalikommal, oreganoval, sóval és borssal. A hot dog kiflikbe rakunk 1-1 nyers virslit, kanalazunk rá a paradicsomszószból, végül pedig megpakoljuk egy kis mozzarellával. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt jól rá nem sül az egészre.

A dán doghoz

Először összedobjuk a remulád mártást készítjük el: mindent egy aprítógépbe teszünk: a savanyúuborkát, a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, a tárkonyt, az újhagymát, a snidlinget, a majonézt, a cukrot, a fehérborsot, megsózzuk és az egészet lezúzzuk. A kiflibe kenünk egy kevés ketchupot, belerakjuk a főtt virslit, pakolunk rá a remulád mártásból, végül pedig megszórjuk uborka és lilahagyma kockákkal, majd egy kevés bolti pirított hagyma zárja az egészet.

A Sonora hot doghoz

Először készítünk egy salsat. A kockára vágott paradicsomot, vöröshagymát, fokhagymát összekeverjük, szórunk hozzá friss koriandert. Meglocsoljuk egy kevés lime-mal végül pedig cayenne borrsal és sóval ízesítjük. A nyers virsliket körbetekerjük baconnel és megpirítjuk őket grillen. A kifliket megkenjük tejföllel, kanalazunk rá egy kevés konzerv babot, majd ugorhat rá a virsli, még egy kis majonéz és végül pedig a házi salsa és pár szelet jalapeno paprika.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások