Hozzávalók
A hot dog kiflihez
- 200 ml langyos tej
- 2 tk kristálycukor
- 25 g élesztő
- 500 g BL 80-as kenyérliszt
- 1 db tojás
- 50 g margarin
- 1 tk só
- 1 db tojássárgája a lekenéshez
A feta sajtos szószhoz
- 200 g feta sajt
- 2 ek tejföl
- 2 ek étolaj
- 0.25 fej fehér hagyma (150 g/fej)
- 1 mk őrölt bors
- 3 levél menta
Az uborkarelish-hez
- 5 db csemegeuborka
- 1 db zöld alma
- 2 karika hegyes-erős paprika
- 0.25 db édeskömény
- 3 ek majonéz
Az összeállításhoz
- 2 ek étolaj
- 5 db grillkolbász
- 5 ek pirított hagyma
Hozzávalók
A hot dog kiflihez
- 200 ml langyos tej
- 2 tk kristálycukor
- 25 g élesztő
- 500 g BL 80-as kenyérliszt
- 1 db tojás
- 50 g margarin
- 1 tk só
- 1 db tojássárgája a lekenéshez
A feta sajtos szószhoz
- 200 g feta sajt
- 2 ek tejföl
- 2 ek étolaj
- 0.25 fej fehér hagyma (150 g/fej)
- 1 mk őrölt bors
- 3 levél menta
Az uborkarelish-hez
- 5 db csemegeuborka
- 1 db zöld alma
- 2 karika hegyes-erős paprika
- 0.25 db édeskömény
- 3 ek majonéz
Az összeállításhoz
- 2 ek étolaj
- 5 db grillkolbász
- 5 ek pirított hagyma
A bitang jó hot dog házi kiflijéhez langyos tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
Ezután a lisztet egy tálban összekeverjük a tojással, az olvasztott margarinnal és a sóval. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és homogén tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és addig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.
A megkelt tésztát 5 részre osztjuk, négyzeteket formálunk belőlük, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük, ezután tojássárgájával megkenjük a tetejüket. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 25 percig sütjük.
Amíg a kifli sül, elkészítjük a fetás szószt és az uborkarelish-t.
A fetát, a tejfölt és az olajat alaposan összekeverjük egy tálban. Beletesszük a nagyon apróra vágott hagymát, fűszerezzük borssal és mehet bele az aprított menta is. Jól elkeverjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A relish-hez az uborkát, az almát, a paprikát és az édesköményt is apróra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel.
A grillkolbászokat egy közepesen forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük, és jöhet a hot dogok összeállítása. A kifliket hosszában bevágjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne vágjuk teljesen ketté őket. Mindkét felét megkenjük a fetás szósszal, belerakunk egy grillkolbászt, a tetejére szedünk a relish-ből, majd alaposan megszórjuk pirított hagymával.
- Elkészítési idő: 2 óra
- Kelesztési idő: 80 perc
- Sütési idő: kb. 25 perc
Ha tetszett a bitang hot dog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!