Hirdetés

Burgonyás lángos kapros-túrós töltelékkel

Hozzávalók

8
darabhoz

A burgonyás lángos tésztájához:

1 kg kenyérliszt (BL 80)
500 ml langyos víz
50 g élesztő
250 g burgonya (tisztítva)
1 tk só
bő olaj a sütéshez

A töltelékhez

500 g túró
250 g tejföl
1-2 csokor apróra vágott snidling
1 csokor apróra vágott kapor
só,bors
Hirdetés

Burgonyás lángos kapros-túrós töltelékkel

A magyar ember számára a nyár elengedhetetlen eleme a lángos. Nincs balatoni nyaralás nélküle, ebédre vagy vacsorára tökéletes, de ha igazán őszinték akarunk lenni, beismernénk, hogy szerintünk tök oké reggelire is ezt tolni. Most megmutatjuk a tökéletes burgonyás lángos receptjét, amiben ráadásul egy kapros-túrós töltelék is csücsül.
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz

A burgonyás lángos tésztájához:

1 kg kenyérliszt (BL 80)
500 ml langyos víz
50 g élesztő
250 g burgonya (tisztítva)
1 tk só
bő olaj a sütéshez

A töltelékhez

500 g túró
250 g tejföl
1-2 csokor apróra vágott snidling
1 csokor apróra vágott kapor
só,bors

Ezt és más őrült lángos variációkat találhattok a legfrissebb nyári magazinunkban, szóval ha még nincs meg, akkor irány az újságos vagy szerezzétek be a webshopunkból.

A tésztához a burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még forrón átnyomjuk krumplinyomóval. 200 ml langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt és 20 percig pihentetjük. Tálba rakjuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék  langyos vizet és a sót. Mehet bele a kihűlt burgonya és simára dolgozzuk a tésztát (legalább 10 percig dagasztjuk). 1 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát átkeverjük, lisztezett deszkára borítjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formázunk belőle.

Olajozott kézzel a felületét átsimítjuk, hogy a pihentetés alatt ne száradjon ki. Letakarjuk konyharuhával és 1-2 órán át kelesztjük. Olajozott kézzel átsimítjuk a munkafelületet, és a cipókból 20-25 cm átmérőjű korongokat formázunk. A töltelékhez a hozzávalókat krémesre keverjük és a kinyújtott lángosok közepére halmozzuk. Félbehajtjuk őket, a széleket erősen lenyomkodjuk és kicsit visszahajtjuk, hogy sülés közben ne nyíljon szét. Bő (teljesen lepje el lángost, nehogy megégjen az alja) forró olajban kisütjük a lángosok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások