Hozzávalók
A tésztához
- 150 g burgonya
- 250 g finomliszt
- 10 g friss élesztő
- 100 ml tej
- 100 ml langyos víz
- 1 ek szoba-hőmérsékletű zsír
- 1 tk só
A feltéthez
- 150 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ csokor bazsalikom + a díszítéshez
- 200 g cukkini
A savanyított lila hagymához
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ csokor petrezselyem
- 1 tk porcukor
- 1 tk 10%-os ecet
- ½ mk só
- ½ ek olívaolaj
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g burgonya
- 250 g finomliszt
- 10 g friss élesztő
- 100 ml tej
- 100 ml langyos víz
- 1 ek szoba-hőmérsékletű zsír
- 1 tk só
A feltéthez
- 150 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ csokor bazsalikom + a díszítéshez
- 200 g cukkini
A savanyított lila hagymához
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ csokor petrezselyem
- 1 tk porcukor
- 1 tk 10%-os ecet
- ½ mk só
- ½ ek olívaolaj
A cukkinis langalló tésztájához először a burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt, megpucoljuk és melegen áttörjük, hogy kigőzölődjön. Ha ezzel megvagyunk, akkor a tészta alapanyagait egy dagasztógépbe tesszük és kb. 10 percig dagasztjuk. Első megítélésre egy lágyabb tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg, ettől lesz kellően laza és lyukacsos a megsült langalló. Letakarva, szobahőmérsékleten 60 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a feltéteket. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát és hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot. A cukkinit pedig 1 mm vastag karikára szeleteljük.
A savanyított hagymához mindössze annyi a teendőnk, hogy apróra vágjuk a hagymát és a petrezselymet, alaposan elkeverjük a többi alapanyaggal, és legalább fél órára betesszük a hűtőbe.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyikből egy 1,5 cm vastag téglalapot nyújtunk. A tepsit kibéleljük zsírpapírral, ráhelyezzük a tésztalapokat és megkenjük őket a fűszeres tejföllel. Erre mehet rá a cukkini, amit félig fedésben helyezünk egymásra (kvázi, mint a halpikkelyeket), ezzel is fokozva a langalló látványát. Ezek után már mehet is be a 210 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.
Tálalásnál a tetejére hamozunk a savanyított hagymából (természetesen a leve nélkül) és pár friss bazsalikomlevéllel díszítjük még a langallót.
- Elkészítési idő: 90 perc
- Sütési idő: 10 perc
Ha tetszett a cukkinis langalló receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!