Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

A kroketthez

500 g főtt krumpli
50 - 100 g bacon
50 g cheddar sajt

A panírhoz

liszt
tojás
zsemlemorzsa

A mártogatóshoz

50 g torma
100 g majonéz
50 g tejföl
½ db citrom leve
1 tk cukor
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gyors házi krokett baconnel

Ha otthon körbenéztek, biztos találtok pár árvátlankodó krumplit és tojást. Nincs más dolgotok, mint felturbózni egy kevés sajttal, baconnel és elkészíteni ezt a pompás krokettet, mely önmagában és köretként is remekül megállja a helyét.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A kroketthez

500 g főtt krumpli
50 - 100 g bacon
50 g cheddar sajt

A panírhoz

liszt
tojás
zsemlemorzsa

A mártogatóshoz

50 g torma
100 g majonéz
50 g tejföl
½ db citrom leve
1 tk cukor
bors
Bevásárlólistához adom

Serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a bacon szeleteket. Majd ezeket apró kockákra vágjuk és a reszelt sajttal és a főtt tört krumplival összekeverjük. A mártogatóshoz a tormát, a tejfölt, a majonézt a fél citrom levével és a cukorral elkeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük.
A krumplis masszából kis kroketteket formázunk és egyesével bepanírozzuk, majd olajban, aranybarnára sütjük őket. Melegen, a házi mártogatóssal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások