A tuti grillkaják támogatója a
Hozzávalók
A házi tortillához
- 190 g finomliszt + a formázáshoz
- 1 tk sütőpor
- 2 tk só
- 125 ml langyos víz
- 35 ml étolaj
A coleslaw-hoz
- 120 g lila káposzta
- 200 g sárgarépa
- 1 csokor koriander
- 25 g savanyított jalapeno
- 1 db lime
- ½ konzerv kukorica (400 g-os kiszerelés)
- ½ konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
- 180 g majonéz
- 2 ek tejföl
- 3 tk taco-fűszerkeverék
- 1 tk őrölt chili
- 2 tk fokhagymapor
- só, bors
A grillsajthoz
- 100 ml agávészirup
- 35 g harissa paszta
- só, bors
- 6 csomag grillsajt (140 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
- 3 db paradicsom (90 g/db)
- 2 db érett avokádó
A tuti grillkaják támogatója a
A tuti grillkaják támogatója a
Hozzávalók
A házi tortillához
- 190 g finomliszt + a formázáshoz
- 1 tk sütőpor
- 2 tk só
- 125 ml langyos víz
- 35 ml étolaj
A coleslaw-hoz
- 120 g lila káposzta
- 200 g sárgarépa
- 1 csokor koriander
- 25 g savanyított jalapeno
- 1 db lime
- ½ konzerv kukorica (400 g-os kiszerelés)
- ½ konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
- 180 g majonéz
- 2 ek tejföl
- 3 tk taco-fűszerkeverék
- 1 tk őrölt chili
- 2 tk fokhagymapor
- só, bors
A grillsajthoz
- 100 ml agávészirup
- 35 g harissa paszta
- só, bors
- 6 csomag grillsajt (140 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
- 3 db paradicsom (90 g/db)
- 2 db érett avokádó
A házi tortillához az összetevőket elkeverjük egy tálban, tésztát gyúrunk belőle, majd félrerakjuk pihenni.
Elkészítjük a mexikói coleslaw salátát, amihez a lila káposztát vékony csíkokra vágjuk, a répát lereszeljük, a koriandert finomra aprítjuk és a jalapenót is apróra vágjuk. Ezekhez hozzákeverjük a lime reszelt héját és kifacsart levét, majd belekeverjük a többi hozzávalót is, és félrerakjuk.
A tortilla tésztáját 12-felé osztjuk, lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk a tésztadarabokat, majd a 200-220 fokos grillen oldalanként 30 másodpercig sütjük őket. Ezután egy tányérra tesszük, meglocsoljuk egy kevés vízzel, és nedves konyharuhával lefedjük, így puha és formázható marad a kész tortillalap.
A grillsajtokhoz az agávészirupot összekeverjük a harissával, sózzuk, borsozzuk, és ezzel a keverékkel lekenjük a sajtszeleteket. Forró grillen oldalanként 1-1 percig sütjük, és utána ki is kapjuk.
Jöhet az összeállítás. Alufóliát helyezünk alulra, erre mehet a tortilla úgy, hogy a negyede lelógjon az alufóliáról. Mehet rá egy adag coleslaw, pár szelet grillsajt, néhány karika paradicsom és egy-két avokádószelet. Ezután óvatosan feltekerjük a wrapet, belecsomagoljuk az alufóliába, és indulhat a parti!
- Elkészítési idő: 60 perc
- Pihentetési idő: 15 perc
Ha tetszett a mexikói grillsajtos wrap receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!