Hozzávalók
A palacsintához:
- 1 kis marék spenót
- 125 g liszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 250 ml tej
A vörös pesztóhoz:
- 4 ek olajban eltett aszalt paradicsom
- 2 - 3 ek olívaolaj (vagy az aszalt paradicsom olaja)
- 1 marék mandula
- 2 - 3 ek reszelt parmezán
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A töltelékhez:
- mini mozzarella golyók
- serrano sonka
- vörös pesztó
Hozzávalók
A palacsintához:
- 1 kis marék spenót
- 125 g liszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 250 ml tej
A vörös pesztóhoz:
- 4 ek olajban eltett aszalt paradicsom
- 2 - 3 ek olívaolaj (vagy az aszalt paradicsom olaja)
- 1 marék mandula
- 2 - 3 ek reszelt parmezán
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A töltelékhez:
- mini mozzarella golyók
- serrano sonka
- vörös pesztó
A palacsintához a spenótleveleket kb. 1 percre forró vízbe dobjuk, lecsepegtetjük és egy aprítógépbe (vagy turmixgépbe) rakjuk. Hozzáadjuk a tojást, 1 kanál lisztet és alaposan lezúzzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és átzúzzuk az egészet, hogy homogén palacsintatésztát kapjunk. Teflonserpenyőben kisütjük a palacsintákat. A vörös pesztóhoz szintén egy aprítóba rakjuk a hozzávalókat és lezúzzuk. A palacsintákat megkenjük a pesztóval, rakunk rá pár szelet serrano sonkát, egy sorban mozzeralla golyókat, feltekerjük a palacsintákat, hüvelykujjnyi szeletekre vágjuk és kész is vagyunk vele.
Ha tetszett a palacsinta tekercsek házi pesztóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!