Hirdetés

Palacsinta tekercsek házi pesztóval

Hozzávalók

30
darabhoz:

A palacsintához:

1 kis marék spenót
125 g liszt
1 tojás
1 csipet só
250 ml tej

A vörös pesztóhoz:

4 ek olajban eltett aszalt paradicsom
2-3 ek olívaolaj (vagy az aszalt paradicsom olaja)
1 marék mandula
2-3 ek reszelt parmezán
só, bors
1 gerezd fokhagyma

A töltelékhez:

mini mozzarella golyók
serrano sonka
vörös pesztó
Hirdetés

Palacsinta tekercsek házi pesztóval

A nyári kerti partik és a meccsnézős esték sztárja ez a kaja! Mutatunk egy ötletet, hogy hogyan tudtok villantós palacsinta rollt készíteni mozzarella golyókkal és paradicsomos pesztóval.
Hirdetés

Hozzávalók

30
darabhoz:

A palacsintához:

1 kis marék spenót
125 g liszt
1 tojás
1 csipet só
250 ml tej

A vörös pesztóhoz:

4 ek olajban eltett aszalt paradicsom
2-3 ek olívaolaj (vagy az aszalt paradicsom olaja)
1 marék mandula
2-3 ek reszelt parmezán
só, bors
1 gerezd fokhagyma

A töltelékhez:

mini mozzarella golyók
serrano sonka
vörös pesztó

A palacsintához a spenótleveleket kb. 1 percre forró vízbe dobjuk, lecsepegtetjük és egy aprítógépbe (vagy turmixgépbe) rakjuk. Hozzáadjuk a tojást, 1 kanál lisztet és alaposan lezúzzuk. Hozzáadjuk a  többi hozzávalót és átzúzzuk az egészet, hogy homogén palacsintatésztát kapjunk.

Teflonserpenyőben kisütjük a palacsintákat. A vörös pesztóhoz szintén egy aprítóba rakjuk a hozzávalókat és lezúzzuk. A palacsintákat megkenjük a pesztóval, rakunk rá pár szelet serrano sonkát, egy sorban mozzeralla golyókat, feltekerjük a palacsintákat, hüvelykujjnyi szeletekre vágjuk és kész is vagyunk vele.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások