Hozzávalók
- 300 g patisszon (pucolva)
- só
- 50 g búzaliszt
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 ml napraforgóolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 175 g tejföl
- 150 g reszelt trappista sajt
Hozzávalók
- 300 g patisszon (pucolva)
- só
- 50 g búzaliszt
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 ml napraforgóolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 175 g tejföl
- 150 g reszelt trappista sajt
A patisszontócsni elkészítéséhez a patisszont meghámozzuk, a magvas részét pedig kiszedjük, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy tálba tesszük és lesózzuk. Hagyjuk 15 percig állni, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát és az egészet összedolgozzuk.
Egy lágyabb állagú masszát kell kapnunk, ami olajos kézzel viszonylag könnyen formázható. Mivel nem egyforma mennyiségű a nedvesség, amit ki tudunk nyomni a patisszonból, ezért elképzelhető, hogy a liszt mennyiségével játszani kell, ez plusz-mínusz 1 evőkanálnyit jelent.
Olajos kézzel kis korongokat formázunk a masszából. Közepes lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük a tócsnikat. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk, de önmagában vagy akár köretként is megállja a helyét.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Pihentetési idő: 15 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett a patisszontócsni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!