Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

1
tortillához
+
300 g HÚSMESTER darált pulykahús
só, bors
100 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
100 g cheddar sajt
1 db tortillalap

A salsához

1 db paradicsom
1 fej lilahagyma
½ csokor koriander
1 db citrom
1 tk római kömény
só, bors
20 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pulyka quesadilla

A jól ismert mexikói melegszendvicset most egy fokkal fittebb módra, pulykahúsból készítjük, frissítő salsával, nyúlós sajttal és egy kevés tejföllel tálalva.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
tortillához
+
300 g HÚSMESTER darált pulykahús
só, bors
100 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
100 g cheddar sajt
1 db tortillalap

A salsához

1 db paradicsom
1 fej lilahagyma
½ csokor koriander
1 db citrom
1 tk római kömény
só, bors
20 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Elkészítjük a salsát: a paradicsomot, a lilahagymát és a koriandert apróra vágjuk, hozzáadjuk a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt és az olívaolajat, majd alaposan elkeverjük, és állni hagyjuk.

A fokhagymát belenyomjuk a tejfölbe, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. A cheddar sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A pulykahúst lepirítjuk, közben ezt is sózzuk, borsozzuk, és barnára sütjük.

A tortilla mindkét felét kicsit megpirítjuk, a második felének egyik oldalára halmozunk egy kevés reszelt sajtot, erre jön a hús, majd a lecsöpögtetett salsa, összehajtjuk, és egy fordítással megpirítjuk. Háromba vágva, a fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Pulyka quesadilla
Ha tetszett a Pulyka quesadilla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások