Hozzávalók
- 300 g darált pulykahús
- só, bors
- 100 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g cheddar sajt
- 1 db tortillalap
A salsához
- 1 db paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- ½ csokor koriander
- 1 db citrom
- 1 tk római kömény
- só, bors
- 20 ml olívaolaj
Pulyka quesadilla
Hozzávalók
- 300 g darált pulykahús
- só, bors
- 100 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g cheddar sajt
- 1 db tortillalap
A salsához
- 1 db paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- ½ csokor koriander
- 1 db citrom
- 1 tk római kömény
- só, bors
- 20 ml olívaolaj
Elkészítjük a salsát: a paradicsomot, a lilahagymát és a koriandert apróra vágjuk, hozzáadjuk a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt és az olívaolajat, majd alaposan elkeverjük, és állni hagyjuk.
A fokhagymát belenyomjuk a tejfölbe, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. A cheddar sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A pulykahúst lepirítjuk, közben ezt is sózzuk, borsozzuk, és barnára sütjük.
A tortilla mindkét felét kicsit megpirítjuk, a második felének egyik oldalára halmozunk egy kevés reszelt sajtot, erre jön a hús, majd a lecsöpögtetett salsa, összehajtjuk, és egy fordítással megpirítjuk. Háromba vágva, a fokhagymás tejföllel tálaljuk.